ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
09-07-2013, ora 14:31

Expozitia Autoportret la Ateneul Tatarasi din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Ateneul Tatarasi si Universitatea de Arte "G. Enescu" organizeaza expozitia AUTOPORTRET apartinand tinerei artiste IOANA PALAMAR.

Expozitia va fi deschisa publicului spre vizitare in perioada 8 iulie - 30 august 2013.

Ansamblul lucrarilor care face parte din proiectul ,,Aprofundarea sinelui” a fost gandit gradual, in sensul ca presupune reprezentarea picturilor care infatiseaza ochi deschisi, respectiv autoportrete cu ochi deschisi, precum si lucrari in care m-am reprezentat din semiprofil, apoi din profil cu ochiiintredeschisi, inchisi si inchisi. Nu in ultimul rand si mana este considerata a fi oglinda sufletului. Poate ca uneori ne acoperim chipul cu diverse masti, inlaturand orice bruma de sinceritate, pe cand mana ne tradeaza cel mai bine caracterul, si temperamentul, deoarece apare adevarata, asa cum este ea.

Tehnica de executie a a acestor lucrari este foarte variata, deoarece presupune tehnica culorilor in ulei, colaj, encaustica etc. Suporturile utilizate sunt diversificate, de asemenea; am apelat la suporturi clasice, cum ar fi panza, pfl-ul, sticla, dar si la plastic, foaie de pergament etc.

Conceptul acestui proiect are in vedere contrastul exteriorizare – interiorizare; ochi deschis- ochi inchis, deoarece am dorit sa redau etapele de la starea de comunicare cu privitorul, la etapa medie care semnifica un inceput de interiorizare si de intoarcere inspre sine, iar ulterior am recurs la ultima etapa de incursiune launtrica si de detasare completa de spatiul exterior.

     
Tag-uri: expozitie, ateneu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii