A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865381.1811.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evenimentele organizate in aceasta saptamana la libraria Carturesti din Palas Mall
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
21-01-2014, ora 12:30

Evenimentele organizate in aceasta saptamana la libraria Carturesti din Palas Mall

Articol de Alexandra Stefanescu

Marti, 21 ianuarie 2014 – ora 18.00 – Atelier de fotografie – Pro Image Kids

Scolarii cu varste intre 9 si 14 ani din Iasi se pot inscrie de pe acum la atelierele de fotografie despre copilarie Pro Image Kids, in noua grupa, intitulata “Pixel”, care debuteaza in ceainaria Carturesti din Palas Mall pe 14 ianuarie 2014.

8 intalniri, in fiecare marti, de la ora 18.00, plus doua hoinareli fotografice prin Iasi sau… aiurea.

Detalii si inscrieri pe e-mail (contact@proimage.ro) sau telefonic (0722.576.242)

Miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 19.00 – Dezbatere cu tema ”E timpul ca statul sa nu mai finanteze specializarile fara cautare pe piata muncii?”

Proiectul Closer to Oxford (C2O) se afla deja la cea de-a zecea editie si este un program educational premium, marca ARDOR, adresat studentilor si elevilor de liceu din 7 centre universitare din Romania si Republica Moldova. Desemnat, in 2011, “cel mai bun program educational”, prin premiile obtinute la Gala Societatii Civile si Premiile Radio Romania Cultural, Closer to Oxford pune in valoare oamenii si argumentele lor, aducand un plus de accesibilitate, provocare intelectuala si continut practicilor de dezbateri, inca firave in Romania.

Joi, 23 ianuarie 2014 – ora 19.00 – 5 Minute Speech

5 Minute Speech (5MS) doreste a oferi un mediu prietenos si profesionist pentru pasionatii de vorbit in public, iar evenimentele de acest gen ofera spectatorilor combinatia ideala de informatie, energie si buna dispozitie.

Cu totii avem o poveste sau o idee pe care dorim sa o impartasim. Fie ca e vorba despre o pasiune, un talent sau, pur si simplu, o experienta. 5MS ofera posibilitatea acestor povesti sa prinda viata si sa fie auzite de foarte multe persoane. Pentru a crea o atmosfera mai dinamica, povestile sunt acompaniate de 20 de slide-uri care se schimba automat dupa 15 secunde. Astfel, se obtine adevarata savoare a povestilor, intr-o atmosfera antrenanta.

Pentru o scurta prezentare video si audio, puteti accesa link-ul urmator: http://5ms.ro/despre.php

Vineri, 24 ianuarie 2014, ora 18.30 – “Atelier Colaj” – Materiale si texturi inedite

Atelierul de colaj se adreseaza tuturor copiilor creativi, curiosi si dornici sa descopere si sa experimenteze unul dintre cele mai folosite instrumente in arta contemporana. Acest atelier propune abordarea colajului ca modalitate de dezvoltare a creativitatii printr-o tehnica relativ simpla. Rezultatul sau, insa, reuseste mereu sa surprinda prin prospetimea si posibilitatea sa de a comprima eficient un mesaj.

Dragi parinti,

Va rog ca rezervarea locurilor sa se realizeze RESPONSABIL (mentionand numele si un numar de telefon, pentru a va putea contacta in cazul in care vor aparea modificari) si din timp, pana la ora 12.00, in ziua atelierului.

Inscrieri, in limita locurilor disponibile, la tel. 0740.574.524 sau prin e-mail, la adresa ateliere.copii@gmail.com.

Taxa de participare: 20 ron / copil

*Atelierele au loc doar daca sunt inscrisi minim 5 copii*

Facebook: ateliere.copiiiasi

Blog: ateliere-copii.blogspot.com http://ateliere-copii.blogspot.com

Vineri, 24 ianuarie 2014 – ora 17.00 – Dezbatere – ”Istoria comunitatii evreilor din Iasi: o necunoscuta?”

Invitati: Carol IANCU, Alexandru ZUB, Alexandru-Florin PLATON, Michaël IANCU

Moderator: Oviciu Mihaiuc

*Eveniment televizat*

In zilele de 24 si 25 ianuarie 2014 va avea loc cea de-a VI-a editie a ”Saptamanii memoriei”, eveniment prin intermediul caruia Institutul Francez din Iasi isi propune sa extinda semnificatia ”Zilei memoriei Holocaustului si a prevenirii crimelor impotriva umanitatii” (27 ianuarie).

Invitatii acestei a VI-a editii de la Iasi propun o prima zi de conferinte si dezbateri care vor avea ca subiect istoria Holocaustului din Romania si Europa, fiind abordat si subiectul istoriei comunitatii evreiesti din Iasi, prea putin cunoscuta publicului larg.

Sambata, 25 ianuarie 2014 – ora 16.00 – “Tarkovski si Brumaru”. Lansarea revistei culturale ”Timpul”, editia din luna ianuarie 2014.

Editura Adenium va invita sambata, 25 ianuarie, de la ora 16.00, la intalnirea-eveniment „Tarkovski si Brumaru”, care va avea loc la Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi (Str. Stefan cel Mare, nr. 1).

La eveniment sunt invitati Mihai Vacariu, autorul cartii Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei (aparuta la Editura Adenium), poetul Emil Brumaru, scriitorul Liviu Antonesei, politologul si editorialistul Daniel Sandru, Sorin Bocancea, filosof si decan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, Bogdan Ulmu, scriitor si critic de teatru si film.

Provocarea la dezbatere pe tema poeticii filmelor tarkovskiene va fi completata cu vizionarea unor scene din peliculele semnate de marele regizor. Indragitul poet Emil Brumaru va recita din poeziile sale.

Cartea lui Mihai Vacariu, Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, a obtinut ecouri puternice in presa, in mediul artistic si literar, fiind desemnata cea mai bine vanduta carte a anului 2013 la Editura Adenium. Autorul declara ca a scris „despre cum am vizionat, simtit si trait filmele lui Andrei Tarkovski, in special in perioada comunista, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reusit in acele vremuri sa ajung la un acord intre fiinta mea si realitatea exterioara, la o modalitate de a simti ca traiesc autentic, de a-mi da un sens vietii, adica de a-mi afla fericirea”. Bogdan Ulmu considera ca „Mihai Vacariu a scris si trait acest volum pentru a nu uita ca toti am aparut in filmele lui Tarkovski: macar in figuratie…”

Cu acelasi prilej, va fi lansata editia din ianuarie a revistei culturale Timpul, din care va atrage atentia editorialul „O explicatie. Un bilant. O urare”, prin care Maestrul Liviu Antonesei va preda stafeta de director al ziarului domnului Daniel Sandru.

Printre altele, publicatia marcheaza, printr-un articol-documentar, activitatea lui Mihai Eminescu la Timpul. Revista va putea fi descarcata gratuit de pe site-ul www.timpul.ro.

     
Tag-uri: Carturesti, Palas, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii