A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755826.1913.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evenimentele organizate in aceasta saptamana la libraria Carturesti din Palas Mall
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
22-10-2013, ora 16:58

Evenimentele organizate in aceasta saptamana la libraria Carturesti din Palas Mall

Articol de Madalina Irimia

Miercuri – 23 Octombrie – 18:00 – JPT Training Days

Miercuri, 23 octombrie 2013, intre orele 18:00-20:00, va avea loc prima editie a evenimentul JPT Training Days. Evenimentul este organizat de catre grupul de initiativa Joburi pentru Tineri Iasi in parteneriat cu Libraria Carturesti.

Doritorii vor avea ocazia de a participa in mod gratuit la un training de redactare a CV-ului si de prezentare la interviu. Gazda evenimentului va fi Petru Arcana, trainer si vicepresedinte al Asociatiei Teach-ing. Participantii vor avea parte si de premii-surpriza.

Joi – 24 Octombrie – 19:00 – Cafeneaua publica editia a X-a – Drumul de la scrierea unei carti la publicarea ei

Aceasta editie se adreseaza tinerilor scriitori, dar si tuturor celor care vor sa afle care sunt pasii care

trebuie parcursi pentru a ajunge sa fii un autor publicat. Ii vom avea alaturi de noi, ca speakeri, pe Andrei

Calaras, scriitor, autor al cartii „Richter 8.9”, si pe Briscan Zara, scriitor, autor al cartii „Dezmat in unu”,

cu experienta de lucru in editura. Moderatorul evenimentului va fi redactorul Odilia Rosianu.

Pentru a participa la aceasta editie a Cafenelei Publice, te invitam sa completezi formularul de aici: http://cafeneauapublica.ro/participa

Vineri – 25 Octombrie – 18:00 – JPT Training Days

Vineri, 25 octombrie 2013, intre orele 18:00-20:00, ne reintalnim cu membrii grupul de initiativa Joburi pentru Tineri Iasi in cadrul evenimentului JPT Training Days.

Vom avea ocazia de a participa in mod gratuit la un training de branding personal sustinut de Oana Blaga, marketer si web-designer. Participantii vor avea parte de premii-surpriza.

Sambata – 26 Octombrie – 12:00 – Lansare “Jocul celor o suta de frunze si alte provestiri” – Varujan Vosganian

Simbata, 26 octombrie, la ora 12.00, la Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi va avea loc lansarea celui mai recent volum semnat de Varujan Vosganian, Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri.

Participa, alaturi de autor: Luminita Corneanu, Ioan Holban

Moderator: Daniela Zeca-Buzura

Varujan Vosganian este autorul Cartii soaptelor, unul dintre cele mai bune romane aparute in literatura romana de dupa 1989. Romanul, tradus deja in numeroase limbi, a fost considerat de critica o epopee a secolului XX, o carte identitara pentru poporul armean. Dar fiecare popor, fiecare loc, fiecare timp are o Carte a soaptelor a sa. Ea trebuie doar povestita.

Jocul celor o suta de frunze este initierea in realismul magic al unei Carti a soaptelor a poporului roman. Cele sase povestiri ale volumului vorbesc despre nelinistile, cautarile si incertitudinile noastre, despre atitea traume inca nevindecate. Jocul celor o suta de frunze ne previne ca, daca memoria, ca stare de luciditate, nu se regaseste in prezentul si chiar in viitorul nostru, viitorul nu va fi decit o reintoarcere in trecut.

VARUJAN VOSGANIAN s-a nascut la 25 iulie 1958, in Craiova. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie - Samanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brate (2005) -, precum si volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. La Editura Polirom a mai publicat romanul Cartea soaptelor (2009; editia a II-a, 2012), care a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista Romania literara, Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane (2009), Premiul revistei Convorbiri literare, sectiunea proza (2009), Marele Premiu pentru Proza -Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revistei Observator cultural, sectiunea proza (2009), si a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania.

Sambata – 26 Octombrie – 19:00 – Vernisaj expozitie George Rosu - P̶e̶t̶r̶e̶c̶e̶r̶e̶ ̶c̶u̶ ̶ desene care ma vor face sa p̶a̶r̶ fiu si mai increzut.

Despre drumul ambitios al transformarii textului in desen avand ca scuza umorul uneori prea subtil. Cel putin asta spera autorul (care acum vorbeste despre el la persoana a 3-a). Acuzat ca nu deseneaza de catre cei care deseneaza si ca nu scrie de catre cei care scriu, George Rosu insista sa afirme ca tehnica poate fi un cliseu folosit ca o scuza buna pentru lipsa de greutate a subiectului. Ceea ce il face sa para/fie increzut.

Lucrarile expuse sunt o serie de remake-uri dupa lucrari din ultimii 2 ani. Ce au nou fata de cele originale este scoaterea lor din printul digital, deci din spatiul 2d si aducerea lor la lumina folosind tehnica lipiciunii. Stickere, mai exact. Pentru a da un aer de autenticitate si unicitate ficarui colaj artistul le semneaza si numeroteaza pe toate. Cu stanga. J Pentru ca e increzut cum v-am zis.

Duminica – 27 octombrie – 12:00 – Curs de nutritie – Traista cu sanatate

Asociatia Nutrigrup organizeaza la Libraria Carturesti din Palas Mall intalniri cu parintii si educatorii copiilor de 3-12 ani in seria de ateliere “Traista cu sanatate”. Conferentiar Dr. Veronica Mocanu, medic primar endocrinolog, va provoaca la o discutie despre comportamentul alimentar sanatos la copii si caile de modificare a comportamentului. Atelierele au ca punct de pornire cartea “Traista cu sanatate –Comportamentul sanatos la copii”. In cadrul atelierelor, participantii vor primi informatii despre alimentatia sanatoasa, idei despre modalitati de a imbunatati alimentatia copiilor si vor testa bucate sanatoase pregatite de restaurantul Sante Food. Atelierele au loc incepand de la ora 12.00, in zilele de 20 octombrie, 27 octombrie, 3 noiembrie si 10 noiembrie 2013. Accesul este pe baza de inscriere. Activitatea face parte din cadrul proiectului “Cluburile si atelierele Traista cu sanatate” finantat de Fundatia Comunitara Iasi.

Duminica – 27 Octombrie – 18:00 – Teatru pentru copii – De ce are iepurasul urechile lungi?

La final de saptamana va asteptam cu mic, cu mare, sa ne relaxam cu o noua piesa de teatru sustinuta de Compania Teatrala Zum Zum – “De ce are iepurasul urechile lungi?” – o piesa de teatru amuzanta, educativa si plina de surprize… v-am spus ca vor fi si baloane de sapun, nu!? Apoi copii vor participa la un atelier creativ unde ne vom folosi imaginatia si creativitatea. Vom avea surprize dulci si ne vom distra minunat!

Participarea: 20 ron/copil

Inscrieri in limita locurilor disponibile la telefon 0740574524 sau mail ateliere.copii@gmail.com

     
Tag-uri: Carturesti, Palas, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii