A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755660.4815.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evenimente de marca ale Operei iesene in cadrul FILIT
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
04-10-2013, ora 08:14

Evenimente de marca ale Operei iesene in cadrul FILIT

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana din Iasi (ONRI) contribuie la prima editie a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (23-27 octombrie) – FILIT cu doua spectacole speciale: Indiile galante de Jean-Philippe Rameau, montat pentru prima data in Romania de renumitul regizor Andrei Serban, si o Gala extraordinara de opera, opereta si musical-uri celebre. ONRI este, de altfel, partenerul „Serilor FILIT ” – un concept dezvoltat de echipa festivalului impreuna cu managerul ONRI, Beatrice Rancea.

„Serile FILIT” vor avea loc in cele cinci zile de festival, in Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri”: miercuri, 23 octombrie, de la ora 19.00, joi, 24 octombrie, vineri, 25 octombrie si sambata, 26 octombrie, de la ora 20.00 si duminica, 27 octombrie, de la ora 17.00.

Ne bucuram sa fim partenerii unui festival atat de important, cu evenimente literare de anvergura europeana si felicitam organizatorii pentru o asemenea initiativa. Opera Nationala Romana Iasi asigura partea artistica a “Serilor FILIT”, oferind doua spectacole reprezentative: Indiile galante, de Jean Philippe Rameau, spectacol montat pentru prima data in Romania de maestrul Andrei Serban. Opera-balet atat de indragita de public a obtinut deja cateva premii semnificative. Mai mult, vom avea o Gala extraordinara de opera, opereta si musical-uri in interpretarea solistilor, orchestrei si corului de copii Juniorii Operei chiar in incheierea festivalului. Speram sa continuam aceasta colaborare si la viitoarele editii ale Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi”, a declarat Beatrice Rancea, managerul ONRI.

Managerul FILIT, Dan Lungu, apreciaza ca extrem de importanta colaborarea cu Opera ieseana, pe care o catalogheaza drept un pas firesc in elaborarea calendarului anual de evenimente cu mare impact in randul publicului iesean.

Opera Nationala Romana din Iasi, prin eforturile managerului Beatrice Rancea si ale echipei sale, a demonstrat in ulltimii ani ca orasul nostru poate genera evenimente de talie nationala si internationala. Impunerea Iasiului drept centru de desfasurare a Galei Operelor Nationale Romane, un eveniment cu o mare vizibilitate inca de la prima editie, este un exemplu de reusita profesionala si artistica. Acum, pentru prima data in ultimii ani, un eveniment literar patrunde pentru cinci zile in cea mai importanta sala din regiune, cea a Nationalului iesean. Vor fi cinci seri dedicate literaturii si spectacolului, in care lecturile si discutiile ce vor avea in centru nume de prima marime ale literaturii mondiale vor fi insotite de spectacole speciale”, a declarat Dan Lungu, manager FILIT si director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

In luna noiembrie 2012, Indiile Galante, care va fi prezentat pe 23 octombrie, dupa ceremonia de deschidere a FILIT, a fost desemnat spectacolul anului la sectiunea „Opera”, in cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical. Tot atunci, regizorul Andrei Serban a fost premiat pentru conceptia artistica a spectacolului. De asemenea, anul acesta, la prima editie a Galei Premiilor Operelor Nationale, maestrul a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru Troienele dupa Euripide si pentru Indiile galante de Jean-Phillipe Rameau, opera-balet primind si premiul pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2012-1013.

Gala extraordinara de opera, opereta si musical-uri celebre, care va incheia ultima seara a FILIT, pe 27 octombrie, va beneficia de interpretarea solistilor, a corului de copii „Juniorii Operei” si a orchestrei Operei Nationale Romane Iasi, sub bagheta maestrului Cristian Orosanu. Irina Scafaru, Diana Bucur, Mihaela Grajdeanu, Florentina Onica, Ciprian Marele, Cosmin Marcovici si Florin Guzga vor interpreta arii celebre din opere ale renumitilor compozitori Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi si multi altii.

     
Tag-uri: opera, FILIT, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
johhnyFox,  13.07.2017 13:58

3nzz3b37cr1hnfmqx2 google google 1bo5tmvzw73ca5875l

   
johhnyFox,  12.07.2017 03:04

ige4ss369jfcblo8c1 google google xifes02ua6jwzbu49t

   
JerryKah,  05.07.2017 15:52

ps9d0aqldr2pxwjvtz google google mjp8ki78niz5druy10

   
JerryKah,  03.07.2017 06:44

owl57la49tyhl9ejw9 google google do5s76janzhfedqs4p

   
CharlesLof,  05.06.2017 06:00

wh0cd615430 Cafergot

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii