ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
14-06-2012, ora 08:34

Dubla lansare de carte la Libraria Carturesti

Articol de Madalina Irimia

Libraria Carturesti organizeaza vineri, 15 iunie, incepand cu ora 18.00, la lansarea primelor doua carti din cariera scriitorului Ionel Sporea: “Insula Trandafirilor ” si “Dincolo de iubire si ura”.

“Am incercat sa ma descopar pe mine insumi, “cine” sunt cu adevarat sau chiar mai mult, cine am fost sau cine as fi vrut sa fiu. Cu siguranta, am avut o identitate, o personalitate reala, dar si una dedublata, numai a sufletului…”- Ionel Sporea

Ionel Sporea s-a nascut in Timisoara, si-a petrecut copilaria in Banat, la Bocsa si adolescenta in Bucuresti. Imediat dupa Revolutie, a emigrat in Belgia si mai apoi definitiv in Canada, la Montreal; Iasi-ul l-a primit cu bratele deschise devenind astfel “iesean de adoptie” in urma unor conjucturi pe care le veti descoperi citindu-i cartea.

"A debutat cu poezie, a continuat prin eseuri literare si a finalizat un roman de 812 pagini fiind in acelasi timp, un sportiv de performanta la nivel international, detinator al Brevetului de inventie al primului Robot modern de antrenament la tenis de masa si un manager de mentenanta, la unele dintre cele mai mari si renumite companii din lume: General Motors, Rolls Royce, Bridgestone, Paccar. In acelasi timp, un tata iubitor si un suflet sensibil, romantic in care speranta, moare ultima.", au precizat organiozatorii.

“Romantic (inca) in secolul 21, optimist exuberant, iremediabil si constant indragostit, Ionel Sporea vine spre literatura cu castigurile expresive ale celui pentru care literar nu e, prin faptul fizic al debutului editorial, o noutate, nu e o cautare, ci o modalitate certa de afirmare pentru cei cu talent si inspiratie.” - Prof. univ. dr. Livius Petru Bercea

Evenimentul va avea loc in libraria Carturesti din Palas Mall. Intrarea este gratuita.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii