A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816713.7919.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doua noi aparitii editoriale Mihai Eminescu la Editura Muzeelor Literare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
13-01-2014, ora 15:22

Doua noi aparitii editoriale Mihai Eminescu la Editura Muzeelor Literare

Articol de Madalina Irimia

Muzeul Literaturii Romane Iasi organizeaza miercuri, 15 ianuarie 2014, de la ora 16:00, la Muzeul „Mihai Eminescu” evenimentul de lansare a volumelor Mihai Eminescu, Poezii. Editie intocmita si comentata de G. Calinescu si Viata lui Mihai Eminescu de G. Calinescu.

Editia poeziilor eminesciene, intocmita si comentata de G. Calinescu, este cea mai importanta de dinaintea aparitiei editiei ingrijite de Perpessicius. Aceasta contine o selectie riguroasa a textelor, precum si comentarii complexe la poem, strofa sau chiar vers. Este considerata a fi prima editie romaneasca livresca.

Viata lui Mihai Eminescu reprezinta o biografie elaborata de G. Calinescu care descrie si impune in cultura romaneasca portretul interior al marelui poet, devenit model cultural exemplar.

Volumele vor fi prezentate de criticul Doris Mironescu, iar moderatorul intalnirii va fi Corina Olimpia Negura. Evenimentul se vrea atat o celebrare a operei si vietii lui Mihai Eminescu, cat si o punere in lumina a contributiei aduse culturii romanesti de catre G. Calinescu, 15 ianuarie fiind si Ziua Culturii Nationale.

Editura Muzeelor Literare a fost infiintata in mai 2013, la Iasi, si este coordonata de muzeograful Mirel Cana. Printre aparitiile editurii se regasesc: Ion Creanga, Amintiri, povesti, povestiri; I.L. Caragiale, Momente si schite; Ion Creanga, Punguta cu doi bani, Fata babei si fata mosneagului, Capra cu trei iezi; M. Eminescu, Fat Frumos din lacrima; I.L. Caragiale, D-l Goe. De asemenea, Editura Muzeelor Literare a editat in limba engleza doua antologii cu textele poetilor, respectiv prozatorilor ieseni (Anthology of Contemporary Poetry from Iasi, Anthology of Contemporary Prose from Iasi) care au fost lansate in cadrul primei editii a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, 23-27 octombrie 2013.

Volumele care vor fi lansate miercuri sunt distribuite in reteaua muzeelor literare iesene.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii