A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720480506.4344.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doisprezece ani de Carturesti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
15-11-2012, ora 04:42

Doisprezece ani de Carturesti

Articol de Madalina Irimia

In 1605 Don Quijote pleca in cautarea aventurilor cavaleresti dintr-o biblioteca. Aproape patru secole mai tarziu, intr-o cladire bucuresteana de pe Strada Edgar Quinet, nr. 9, o librarie micuta pornea in propria ei aventura cavalereasca: aceea de salvare a lecturii ca mod de viata. Joi, pe 22 noiembrie, se implinesc doisprezece ani de atunci. Doisprezece ani de Carturesti.

Intr-un moment al bilanturilor, in care se aduna tot felul de cifre (cate librarii am deschis intre timp, cati clienti ne-au trecut pragul pana acum, cate mii de evenimente s-au petrecut intre peretii imbracati in carti ai Carturestilor), ne-am propus sa adunam cu totul altceva. In spiritul lui Don Quijote, ne-am propus o algebra naiva. Ale carei variabile depind de fiecare dintre voi, prietenii Carturesti, oamenii dispusi sa masoare toti acesti ani in carti citite, in cotoare cartonate peste care si-au trecut degetele in cautarea urmatoarei aventuri tiparite, in seri petrecute ascultand muzica in surdina si sorbind din ceai printre carti, in descoperiri de tot felul: de scriitori vechi si noi, de designeri, de gusturi, de ambiante. Ne-am dori ca de ziua noastra, sa nu vorbim despre realizari si proiecte de viitor, ci despre o aventura in care nu am fost niciodata singuri. Carturesti apartine celor care si l-au imaginat. Alaturi de noi in acest exercitiu continuu de imaginatie sunt toti cei care au incredere in puterea cartilor de a schimba, discret, vieti; in puterea muzicii de a schimba mentalitati. Joi este, de fapt, ziua lor. Ii asteptam in librarie, sa le strangem mana si sa povestim despre ce mai citim, ce mai ascultam, ce mai pregatim.

Si, ca de obicei, sarbatorim momentul cu o reducere de 10% la orice carte cumparata in Librariile Carturesti in ziua de joi, 22 noiembrie 2012. Iar noaptea, intre 22:00 si 24:00h, librariile Verona, Mercy si Brasov ofera reduceri de 20% la toate cartile din oferta. In plus, avem ceai si biscuiti din partea casei, concursuri de algebra naiva in librarii si pe pagina de Facebook. In libraria online carturesti.ro incepem reducerile mai devreme: in perioada 12-25 noiembrie toate cartile aflate in stoc au reducere de 20%. Carte diem!

     
Tag-uri: librarie, Carturesti, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii