ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
28-02-2012, ora 12:02

De ce sa nu consumi multe produse lactate

Articol de Cristian Amariei

Laptele si produsele lactate nu sunt atat de sanatoase pe cat se spune, ascunzand o multime de pericole. Fie ca este vorba de bacterii sau de efectele pe care le produc in stomac, aceste alimente trebuie consumate cu absoluta moderatie.

Iata de ce este bine sa fii atent, conform Care 2:

1. Laptele de vaca este destinat viteilor. Ar trebui sa ne puna pe ganduri faptul ca suntem singura specie (in afara de cateva animale domestice, precum caini si pisicile, pe care tot noi le-am invatat asa) care beau lapte si la maturitate. Si cu siguranta alte animale nu ar bea laptele altor specii.

2. Nu numai ca in laptele de vaca se afla in mod natural hormoni mai puternici decat cei umani, dar sunt adaugati si unii artificiali, astfel incat cantitatea sa creasca. Acestia aduc un dezechilibru in corp.

3. Majoritatea vacilor sunt hranite cu mancare nepotrivita, cum ar fi produse modificate genetic, care contin pesticide, antibiotice si diverse alte substante sintetice.

4. Atunci cand sunt metabolizate, produsele lactate formeaza acid, ceea ce produce un dezechilibru. Astfel sunt afectate oasele, care in timp devin fragile.

5. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care beau cel mai mult lapte au si cel mai ridicat risc de a dezvolta osteoporoza.

6. Multe dintre vacile de la care bem lapte sunt tinute in conditii proaste, nevazand niciodata o pasune si fiind fortate sa produca.

7. Laptele este pasteurizat pentru a fi omorate bacteriile potential periculoase, dar in timpul acestui proces sunt distruse si multe dintre vitamine, proteine si enzime. Enzimele ajuta la procesul de digestie, asa ca fara ele, lichidul este greu de digerat.

8. Produsele lactate duc la fomarea unui mucus care poate duce la probleme ale cailor respiratorii. Doctorii recomanda excluderea acestora din alimentatie pentru tratarea alergiilor.

9. Oamenii de stiinta leaga produsele lactate si de artrita, observandu-se ca mai mult de 50% din durere disparea odata cu eliminarea acestora.

10. Laptele gasit in comert este omogenizat, ceea ce denatureaza proteinele si face corpul sa atace acesti "dusmani", ceea ce duce la o hiperfunctionare a sistemului imunitar.

Sursa: ziare.com

Foto: doctorionline.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii