A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720338561.7515.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum se imbina arhitectura urbana in viata cetatii? Raspunsul il puteti gasi in expozitia colectiva de pictura, sculptura si fotografie „Semn citadin”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-04-2012, ora 12:52

Cum se imbina arhitectura urbana in viata cetatii? Raspunsul il puteti gasi in expozitia colectiva de pictura, sculptura si fotografie „Semn citadin”

Articol de Madalina Irimia

Un grup de artisti ieseni si-au grupat lucrarile intr-o expozitie inedita, al carui vernisaj va avea loc astazi la ora 18.00, la Galeria Top Art, localizata la ultimul etaj al Casei Cartii.

Expozitia “Semn citadin” reuneste lucrari de pictura, sculptura si fotografie a unui grup de artisti ieseni contemporani.

Tema in jurul careia se aduna acestia este reprezentata de interesul si preocuparea pentru ambientul urban care garniseste existenta in cetate. In acest context ei realizeaza un amestec de trairi personale si viziuni cu adevarat intime asupra unor fapte si locuri comune, dar ale caror posibilitati expresive raman numeroase.

Aspectele prezentate devin spectaculoase prin profunzimea sondarii si a expunerii acestor perspective care farmeca tocmai prin subiectivitatea lor. Deasemenea se pot observa preocupari pentru ambient, pentru spatiul care formeaza habitatul uman, populat de tot felul de obiecte ale caror estetica este pusa aici in discutie.

Maniera de abordare variaza de la romantismul unor scene boeme de exterior pana la expresionismul transant al unor secvente concrete de existenta.

Artisti care si-au reunit lucrarile in aceasta expozitie sunt Adrian Crasmaru, Andrei Morteci, Claudia Costea, Elena Gheorghita, Diana Neagu, Maria Gheorghita, Rodica Grosu.

In cadrul vernisajului va lua cuvantul si Elena Soltuz, Asist. univ. drd. la Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, din cadrul Univ. de Arte “George Enescu”.

Expozitia va fi deschisa in perioada 23 aprilie -2 mai, la Galeria Top Art. Program de vizitare este de luni pana vineri intre orele 10.00 si 20.00, iar sambata intre orele 10.00 si 16.00.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii