ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
08-03-2012, ora 16:09

Cum sa corectezi 8 greseli frecvente de frumusete

Articol de Madalina Irimia

Frumusetea este extrem de importanta pentru orice femeie, asa ca fiecare incearca fel de fel de tratamente si proceduri prin care sa aiba un par cu mai mult volum, o piele mai stralucitoare si mai catifelata si un aspect total mai sexy.

Din pacate, din cauza ca informarea nu este corecta, apar unele greseli care fac mai mult rau decat bine. Iata care sunt cateva dintre acestea si ce sa faci pentru a le corecta, conform Real Simple:

Folosesti balsamul pe toata lungimea parului

Majoritatea persoanelor folosesc balsamul in aceeasi maniera precum samponul, ceea ce inseamna ca il intind pe toata lungimea firului de par. Dar radacina parului este abia crescuta, ceea ce inseamna ca e si sanatoasa, asa ca nu mai are nevoie de ingrijire suplimentara, ci doar cel de la varfuri.

Prin aplicarea balsamului si la radacina, podoaba capilara se ingrasa, capata un aspect de "nespalat" si iti strica infatisarea. Incepe din zona urechilor si aplica pana la varf.

Aplici fond de ten fara sa hidratezi fata intai

Cremele aplicate pe fata pot sa faca fondul de ten sa nu se intida in mod egal pe fata si sa arate urat, dar asta doar in situatia in care nu i-ai lasat produsului respectiv timp suficient sa intre in piele. Exceptand aceasta problema care poate fi evitata foarte usor, sub nicio forma fondul de ten nu trebuie pus pe piele ca atare, fara ca aceasta sa fie hidratata in prealabil.

Pune crema intai, asteapta 60 de secunde pentru ca aceasta sa intre in celulele pielii si sa fie absorbita complet, si abia apoi aplica si fondul de ten, iar rezultatul pozitiv este garantat.

Te dai cu parfum dupa ce te-ai imbracat

Parfumul ramane pe haine si, cu timpul, va mirosi urat, ca sa nu mai vorbim despre pete. Fiecare mireasma este creata special pentru a fi folosita direct pe piele, unde interactioneaza cu corpul si caldura acestuia.

Inainte sa te imbraci, pulverizeaza de doua ori parfum pe incheieturi si gat, zone unde pulsul se simte mai bine, si ai grija sa nu freci pielea in zonele respective apoi, caci mirosul se va schimba.

Cand te pensezi, stai prea aproape de oglinda

Atunci cand stai prea aproape de oglinda, te concentrezi pe fiecare fir de par in parte si uiti sa ai grija la forma unitara a sprancenei. Foloseste o oglinda mare si asaza-te aproape de o fereastra, astfel incat lumina sa fie cat se poate de buna. Dupa ce iti scoti cateva fire, da-te inapoi doi pasi si priveste cu atentie unde mai este nevoie sa lucrezi.

Iti neglijezi gatul

Atunci cand ai grija de fata, o hidratezi si folosesti tot felul de masti, aproape sigur uiti de zona gatului, a carei piele este mai subtire si chiar mai sensibila, ceea ce inseamna ca isi poate pierde mai repede din elasticitate, astfel incat va trada anii ce trec.

De fiecare data cand te hidratezi, cand aplici lotiune cu factor solar sau orice alt produs, foloseste-l si pe gat si chiar pe zona pieptului, adesea la fel de expusa din cauza decolteului adanc.

Folosesti creme pentru catifelare si hidratare cand ai ochii umflati

O dieta cu prea multa sare, printre altele, poate sa faca organismul sa retina prea multa apa, ceea ce va face ca ochii sa para umflati. Cremele hidratante nu fac altceva decat sa umfle mai rau celulele epidermei, asa ca aspectul se va inrautati.

Daca pielea din jurul ochilor este pufoasa, dar nu rosie sau iritata, aplica o compresa rece pentru 10-15 minute, dupa care un gel cu cafeina.

Stai in cada pana cand corpul aproape scartaie de curatenie

Poate ca sunetul iti pare unul bun, dar nu este chiar asa. Asta inseamna ca toate uleiurile naturale s-au luat de pe piele, lucru deloc indicat, caci epiderma va fi prea uscata. Niciodata nu trebuie sa intreci masura cu statul in apa, temperatura acesteia nu trebue sa fie prea ridicata si nici cu gelurile si buretii abrazivi nu trebuie sa exagerezi.

Pui prea multe medicamente pe cosuri

Daca ti-a aparut un cos, foloseste o solutie speciala care sa-l usuce, dar nu exagera nici in acest caz, caci o piele prea uscata in regiunea respectiva va insemna ca cel mai probabil iti va ramane o cicatrice.

Sursa: ziare.com

Foto: femeiastie.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii