ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
17-09-2011, ora 07:15

Cronica de Iasi recomanda: Placinta de ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Ingrediente:

Crusta:6 linguri unt, 30 g ciocolata amaruie, 30 bucati napolitane de ciocolata

Umplutura:2/3 cana zahar, 1/4 cana amidon de porumb, 2 linguri cacao, un praf de sare, 6 galbenusuri mari, 2 cani lapte degresat, 1/2 cana smantana pentru frisca racita, 180 g ciocolata amaruie taiata bucati, 1 lingura rom, 1 lingurita esenta de vanilie

Topping:1 cana smantana pentru frisca racita, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita rom, spirale de ciocolata

Mod de preparare:

Se captuseste o forma de tarta cu folie de aluminiu, sau se unge tava cu ulei. Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Se macina napolitanele cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga compozitia de ciocolata. Se mai amesteca pana ce compozitia se inmoaie. Cu acest amestec se captuseste fundul si marginile tavii pregatite. Se da la congelator sa se intareasca, cam 30 minute.

Se pregateste crema: intr-o oala se amesteca primele 4 ingrediente. Se incorporeaza apoi galbenusurile. Gradual se adauga apoi laptele, si apoi smantana. Se pune pe foc mediu-mare si se amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase si se lasa sa fiarba 1 minut. Se da deoparte. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga apoi romul si vanilia. Se lasa sa se raceasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Crema se pune in crusta inghetata. Se pune la frigider pana se raceste, cel putin 2 ore/maxim 1 zi.

Topping:Intr-un vas se bat primele 3 ingrediente, pana frisca isi tine forma. Se decoreaza placinta cu frisca si cu spirale de ciocolata.

Sursa: retetedulci.ro

     
Tag-uri:

Ingrediente:

,

Crusta:6 linguri unt, 30 g ciocolata amaruie, 30 bucati napolitane de ciocolata

Umplutura:2/3 cana zahar, 1/4 cana amidon de porumb, 2 linguri cacao, un praf de sare, 6 galbenusuri mari, 2 cani lapte degresat, 1/2 cana smantana pentru frisca racita, 180 g ciocolata amaruie taiata bucati, 1 lingura rom, 1 lingurita esenta de vanilie

Topping:1 cana smantana pentru frisca racita, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita rom, spirale de ciocolata

Mod de preparare:

Se captuseste o forma de tarta cu folie de aluminiu, sau se unge tava cu ulei. Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Se macina napolitanele cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga compozitia de ciocolata. Se mai amesteca pana ce compozitia se inmoaie. Cu acest amestec se captuseste fundul si marginile tavii pregatite. Se da la congelator sa se intareasca, cam 30 minute.

Se pregateste crema: intr-o oala se amesteca primele 4 ingrediente. Se incorporeaza apoi galbenusurile. Gradual se adauga apoi laptele, si apoi smantana. Se pune pe foc mediu-mare si se amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase si se lasa sa fiarba 1 minut. Se da deoparte. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga apoi romul si vanilia. Se lasa sa se raceasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Crema se pune in crusta inghetata. Se pune la frigider pana se raceste, cel putin 2 ore/maxim 1 zi.

Topping:Intr-un vas se bat primele 3 ingrediente, pana frisca isi tine forma. Se decoreaza placinta cu frisca si cu spirale de ciocolata.

Sursa: retetedulci.ro

" title="Stiri despre

Crusta:6 linguri unt, 30 g ciocolata amaruie, 30 bucati napolitane de ciocolata

Umplutura:2/3 cana zahar, 1/4 cana amidon de porumb, 2 linguri cacao, un praf de sare, 6 galbenusuri mari, 2 cani lapte degresat, 1/2 cana smantana pentru frisca racita, 180 g ciocolata amaruie taiata bucati, 1 lingura rom, 1 lingurita esenta de vanilie

Topping:1 cana smantana pentru frisca racita, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita rom, spirale de ciocolata

Mod de preparare:

Se captuseste o forma de tarta cu folie de aluminiu, sau se unge tava cu ulei. Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Se macina napolitanele cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga compozitia de ciocolata. Se mai amesteca pana ce compozitia se inmoaie. Cu acest amestec se captuseste fundul si marginile tavii pregatite. Se da la congelator sa se intareasca, cam 30 minute.

Se pregateste crema: intr-o oala se amesteca primele 4 ingrediente. Se incorporeaza apoi galbenusurile. Gradual se adauga apoi laptele, si apoi smantana. Se pune pe foc mediu-mare si se amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase si se lasa sa fiarba 1 minut. Se da deoparte. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga apoi romul si vanilia. Se lasa sa se raceasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Crema se pune in crusta inghetata. Se pune la frigider pana se raceste, cel putin 2 ore/maxim 1 zi.

Topping:Intr-un vas se bat primele 3 ingrediente, pana frisca isi tine forma. Se decoreaza placinta cu frisca si cu spirale de ciocolata.

Sursa: retetedulci.ro

">

Crusta:6 linguri unt, 30 g ciocolata amaruie, 30 bucati napolitane de ciocolata

Umplutura:2/3 cana zahar, 1/4 cana amidon de porumb, 2 linguri cacao, un praf de sare, 6 galbenusuri mari, 2 cani lapte degresat, 1/2 cana smantana pentru frisca racita, 180 g ciocolata amaruie taiata bucati, 1 lingura rom, 1 lingurita esenta de vanilie

Topping:1 cana smantana pentru frisca racita, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita rom, spirale de ciocolata

Mod de preparare:

Se captuseste o forma de tarta cu folie de aluminiu, sau se unge tava cu ulei. Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Se macina napolitanele cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga compozitia de ciocolata. Se mai amesteca pana ce compozitia se inmoaie. Cu acest amestec se captuseste fundul si marginile tavii pregatite. Se da la congelator sa se intareasca, cam 30 minute.

Se pregateste crema: intr-o oala se amesteca primele 4 ingrediente. Se incorporeaza apoi galbenusurile. Gradual se adauga apoi laptele, si apoi smantana. Se pune pe foc mediu-mare si se amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase si se lasa sa fiarba 1 minut. Se da deoparte. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga apoi romul si vanilia. Se lasa sa se raceasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Crema se pune in crusta inghetata. Se pune la frigider pana se raceste, cel putin 2 ore/maxim 1 zi.

Topping:Intr-un vas se bat primele 3 ingrediente, pana frisca isi tine forma. Se decoreaza placinta cu frisca si cu spirale de ciocolata.

Sursa: retetedulci.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii