A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681152.9186.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Concursul National „Ion Creanga” de creatie literara – POVESTI da unda verde inscrierilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
06-03-2014, ora 16:50

Concursul National „Ion Creanga” de creatie literara – POVESTI da unda verde inscrierilor

Articol de Alexandra Stefanescu

Muzeul Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Iasi, organizeaza cea de-a XXII-a editie a Concursului National „Ion Creanga” de creatie literara – POVESTI, editie care va avea loc in perioada 12-13 aprilie 2014, la Muzeul „Ion Creanga” (Bojdeuca din Ticau).

Creatorii, indiferent de varsta, isi pot inscrie lucrarile pana pe data de 30 martie 2014. La concurs pot participa romani de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova si Ucraina).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 randuri, in 5 exemplare, vor fi insotite de un motto. Numele autorului, varsta, adresa, numarul de telefon, e-mail-ul se vor afla intr-un plic sigilat, pe care va fi scris acelasi motto si mentiunea „Povesti scrise de copii” sau „Povesti scrise de adulti”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurentii vor expedia lucrarile in plic timbrat (imprimate), pana la data de 30 martie 2014 (data postei) pe adresa: Muzeul „Ion Creanga” (Bojdeuca), str. Simion Barnutiu, nr. 4, Iasi, cod 700118, tel. 0747/499488.

O serie de premii vor fi acordate castigatorilor de catre juriul format din membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania, in cadrul Zilelor Bojdeucii, in ziua de 13 aprilie 2014, astfel:

- Premiul „Ion Creanga” al Uniunii Scriitorilor din Romania – filiala Iasi;

- Premiul Muzeului Literaturii Romane Iasi;

- Premiul Editurii Muzeelor Literare;

- Premiul revistei „Dacia literara”;

- Premiul revistei „Convorbiri literare”;

- Premiul Editurii „Junimea”;

- Premiul Editurii „Timpul”;

- Premiul Galeriilor Anticariat „D. Grumazescu”;

- Premiul Bojdeucii „Ion Creanga”;

- Premiul Studioului de Radio Iasi;

- Premiul Teatrului „Luceafarul” Iasi;

- Premiul pentru Fantasy al Clubului UNESCO „Quasar”;

- Mentiuni la Sectiunea copii.

De asemenea, povestile premiate la aceasta editie vor fi publicate in volumul Povestile de la Bojdeuca care va fi lansat in aprilie 2015.

Conform traditiei, anul acesta se va lansa volumul al XV-lea al Povestilor de la Bojdeuca, cuprinzand 70 de texte ale autorilor premiati la editia din anul anterior. In anul 2013 au fost inscrise 195 de lucrari la concurs.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii