ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
12-07-2013, ora 08:06

Concerte extraordinare Ada Milea, Bobo si Alexandru Andries in cadrul primei editii a FILIT Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ada MILEA si BOBO, Alexandru ANDRIES alaturi de Maria Ioana MINTULESCU, Sorin ROMANESCU si Berti BARBERA vor sustine concerte in cadrul primei editii a Festivalului International de Literatura si Traducere de la Iasi (FILIT), eveniment care se va desfasura intre 23 si 27 octombrie. Acestea sunt doar primele nume anuntate, dintr-o lista mult mai lunga de muzicieni care se vor afla pe scenele FILIT in zilele de festival.

La FILIT, Ada MILEA si BOBO vor prezenta un spectacol-concert pe texte de Gellu Naum, Ion Muresan, alaturi piese mai vechi si mai noi din repertoriu.

Ada MILEA este o artista si compozitoare cunoscuta pentru inventivitatea si prospetimea cu care a reinventat genul muzicii folk incepand cu a doua parte a anilor ‘90. Bobo BURLACIANU este un interpret, actor si compozitor cunoscut pentru activitatea sa in trupa Fara Zahar si pentru colaborarile cu Ada Milea in spectacolele-concert Quijote, Nasul si Insula.

Alexandru ANDRIES revine la Iasi, dupa o absenta notabila, pentru FILIT, alaturi de alti trei artisti de exceptie – Maria Ioana MINTULESCU (voce), Sorin ROMANESCU (chitara) si Berti BARBERA (muzicuta, percutii).

Alexandru ANDRIES este unul din cei mai cunoscuti cantautori romani si unul dintre cei foarte putini care au reusit sa fie vizibili in peisajul muzical autohton, atat inainte, cat si dupa 1989. Primul disc, Interioare, a aparut in 1984 la Electrecord si a fost urmat de peste 70 de discuri pana in prezent, care insumeaza atat albumele personale, cat si diferitele compilatii sau DVD-uri in care au aparut piese semnate Alexandru Andries.

Concertele FILIT vor prilejui zilnic publicului intalnirea cu muzica de calitate, mari artisti in dialog cu mari scriitori atat in cadrul spatiilor traditionale, dar si in cele alternative.

Cele cinci zile de FILIT vor cuprinde intalniri cu liceenii si studentii, ateliere profesionale, lecturi incrucisate cu autorii romani si straini, evenimente principale in fiecare seara cu marii autori (main event), concerte cu unii dintre cei mai cunoscuti artisti si trupe, intalniri informale in care publicul poate socializa cu vedetele literare preferate.

     
Tag-uri: concert, FILIT, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii