ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
26-04-2011, ora 14:48

Clatite cu mac

Articol de Alina Gorovei

O reteta de clatite deosebita. Aroma inconfundabila a macului combinat cu dulceata clatitei fac din acest preparat un desert perfect pentru o cina romantica alaturi de partener.

INGREDIENTE

150 g de faina

300 ml de lapte

2 oua

3 lingurite de unt sau margarina vegetala

o lingurita esenta de vanilie

3 lingurite de zahar

un praf de sare

Pentru umplutura:

3 oua

750 ml lapte

100 gr mac

75 gr faina

250 gr zahar pudra vanilinat

MOD DE PREPARARE

Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare.

Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.

Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza, amestecand pana dispar cocoloasele.

Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou.

Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;

Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte;

Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;

Pentru umplutura se amesteca bine cele 3 oua, faina, zaharul vanilinat si macul, se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele, pe masura ce se infierbanta amestecul.

Se fierbe 5-6 minute, amestecand incontinuu, sa nu se formeze cocoloase sau sa se prinda de vas, apoi se lasa la racit.

Se umplu clatitele cu aceasta compozitie si se pudreaza cu zahar vanilinat.

Sursa foto: sabina-madalina. blogspot. com

     
Tag-uri:

O reteta de clatite deosebita. Aroma inconfundabila a macului combinat cu dulceata clatitei fac din acest preparat un desert perfect pentru o cina romantica alaturi de partener.

 

INGREDIENTE

150 g de faina 

 300 ml de lapte 

 2 oua 

 3 lingurite de unt sau margarina vegetala 

 o lingurita esenta de vanilie 

 3 lingurite de zahar 

 un praf de sare 

Pentru umplutura:

 3 oua 

 750 ml lapte 

 100 gr mac 

 75 gr faina 

 250 gr zahar pudra vanilinat 

MOD DE PREPARARE

 

Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare. 

Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena. 

Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza, amestecand pana dispar cocoloasele.

Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou. 

Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt; 

Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii; 

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte;

Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura; 

Pentru umplutura se amesteca bine cele 3 oua, faina, zaharul vanilinat si macul, se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele, pe masura ce se infierbanta amestecul. 

Se fierbe 5-6 minute, amestecand incontinuu, sa nu se formeze cocoloase sau sa se prinda de vas, apoi se lasa la racit. 

Se umplu clatitele cu aceasta compozitie si se pudreaza cu zahar vanilinat. 

, Sursa foto: sabina-madalina. blogspot. com

" title="Stiri despre Sursa foto: sabina-madalina. blogspot. com

">Sursa foto: sabina-madalina. blogspot. com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii