Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Clatite cu mac
Articol de Alina GoroveiO reteta de clatite deosebita. Aroma inconfundabila a macului combinat cu dulceata clatitei fac din acest preparat un desert perfect pentru o cina romantica alaturi de partener.
INGREDIENTE
150 g de faina
300 ml de lapte
2 oua
3 lingurite de unt sau margarina vegetala
o lingurita esenta de vanilie
3 lingurite de zahar
un praf de sare
Pentru umplutura:
3 oua
750 ml lapte
100 gr mac
75 gr faina
250 gr zahar pudra vanilinat
MOD DE PREPARARE
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare.
Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.
Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza, amestecand pana dispar cocoloasele.
Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou.
Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte;
Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;
Pentru umplutura se amesteca bine cele 3 oua, faina, zaharul vanilinat si macul, se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele, pe masura ce se infierbanta amestecul.
Se fierbe 5-6 minute, amestecand incontinuu, sa nu se formeze cocoloase sau sa se prinda de vas, apoi se lasa la racit.
Se umplu clatitele cu aceasta compozitie si se pudreaza cu zahar vanilinat.
Sursa foto: sabina-madalina. blogspot. com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email