A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661779.5799.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti”, la Palas Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
29-03-2013, ora 13:35

„Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti”, la Palas Iasi

Articol de Madalina Irimia

Sambata, 30 martie, incepand cu ora 12.00, la Libraria Carturesti din cadrul PALAS MALL, trupa de teatru Puppets Art Time va citi din „Odiseea. Repovestire dupa epopeea lui Homer” in cadrul proiectului „Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti”, initiat de Curtea Veche Publishing si sprijinit de Librariile Carturesti.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu - o serie de ateliere organizate timp de patru luni in sase orase importante ale tarii (Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara) cu scopul de a face lectura atractiva pentru cei mici si de a atrage atentia asupra importantei adaptarii textelor la capacitatea lor de intelegere.

Atelierelese adreseaza in principal copiilor cu varste intre 8 si 11 ani si fac cunoscute operele clasice repovestite pe intelesul copiilor si grupate in colectia „Cartile copilariei” la Curtea Veche Publishing. Proiectul a ajuns la cea de-a doua luna de desfasurare, iar povestea lunii martie este „Odiseea”. Astfel, cei mici vor afla despre peripetiile eroului Ulise, care infrange in lupta Ciclopul mancator de oameni, respinge vraja fermecatoarei Circe, calatoreste in lumea intunecata a lui Hades, supravietuieste dupa ce asculta cantecul vrajit al sirenelor si scapa din ghearele furiosului zeu al marii, Poseidon.

Durata unui atelier este de o ora si jumatate. Participarea se face pe baza de inscriere la Librarille Carturesti (pentru Iasi, cart_iasi_palas@carturesti.ro si la numarul de telefon 0732.003.027) iar la un atelier se pot inscrie maxim 20 de copii. In taxa de intrare de 30 lei/copil+parinte vor fi incluse volumul pe baza caruia se tine atelierul si o diploma de participare. Programul complet al atelierelor, precum si adresele librariilor unde vor avea loc, pot fi gasite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.

     
Tag-uri: Carturesti, Palas, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii