A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720333614.2416.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bilant pozitiv pentru Teatrul “Luceafarul” Iasi la finalul stagiunii 2011-2012: peste 300 de spectacole si aproape 50 000 de spectatori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
05-07-2012, ora 13:30

Bilant pozitiv pentru Teatrul “Luceafarul” Iasi la finalul stagiunii 2011-2012: peste 300 de spectacole si aproape 50 000 de spectatori

Articol de Madalina Irimia

Stagiunea 2011-2012 s-a incheiat pentru trupa Teatrului "Luceafarul" cu un bilant pozitiv. In cele zece luni de activitate au fost jucate 323 de spectacole, vizionate de 48563 de spectatori.

Afisul curent s-a imbogatit in acest an cu cinci premiere, trei la sala mare: 3 Povesti cu zmei din Enciclopedia zmeilor de Mircea Cartarescu; Sindbad Marinarul dupa 1001 de nopti si O harababura! dupa Ion Sava; si doua la sala mica – Dumbrava minunata dupa Mihail Sadoveanu si Uimitoarele aventuri ale lui Flick de Constantin Brehnescu..

„Colaborarile cu artisti de top ai spatiului teatral romanesc (regizorii Alice Barb, Cristina Pepino, scenografii Adriana Grand, Cristina Pepino, Daniela Dragulescu, compozitorii Dan Balan, Anda Tabacaru Hogea etc.) au insemnat experiente artistice deosebite, care s-au adaugat acelora realizate de echipa artistica proprie.”, au precizat reprezentantii institutiei de cultura.

In ceea ce priveste evenimentele, la reusite se inscrie editia a patra a Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret – FITCT (6-12 octombrie 2011), unica manifestare internationala ieseana de asemenea anvergura, ce a cuprins 17 reprezentatii teatrale, film documentar, lansari de carte si reviste, colocviu, dezbateri, ateliere.

In luna martie, a avut loc editia a VI-a a Festivalului concurs al trupelor scolare "Hai la teatru!", primul festival de gen din Iasi, care le da posibilitatea elevilor artisti sa se exprime pe o scena profesionista.

Spectacolele teatrului au fost selectate si invitate la importante festivaluri din tara (Festivalul International "Puck" Cluj Napoca, Festivalul artei animatiei "Gulliver" Galati, Festivalul "Europa Est de Tot" Iasi, Festivalul International de Animatie Bucuresti) si strainatate (Festivalul Mondial al Artei Papusaresti Praga, Festivalul I Teatri del Mondo Italia).

„La cele cu premii, artistii ieseni au obtinut lauri pentru Cea mai buna creatie artistica, acordata la Praga spectacolului O harababura! si Cel mai bun actor - Emanuel Florentin ; Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii realizat pe un text clasic, Dumbrava minunata, acordat de juriul Festivalului International de Animatie Bucuresti.”,a adaugat sursa citata.

Pe perioada verii, "Luceafarul" va sustine o Ministagiune estivala: in fiecare duminica, de la ora 10,30, la Palas Mall se vor spune Povesti pentru copii la Palas Mall.

Artistii revin in activitate la finele lui august, pentru a incepe repetitiile la co-productia romano-poloneza Kajtus, vrajitorul dupa Janusz Korczak, prima coproductie din istoria institutionala a Teatrului "Luceafarul" si a Iasiului teatral, in a carui realizare se vor implica financiar si Institutul Cartii din Varsovia si Institutul Polonez Bucuresti.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii