A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1732420904.1955.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Baclavaua- O delicatesa turceasca pe gustul tuturor romanilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

BLOG`N IASI
12-03-2012, ora 14:28

Baclavaua- O delicatesa turceasca pe gustul tuturor romanilor

Articol de Delicii Delicate

INGREDIENTE: un pachet de foi de placinta congelat, 2 cesti cu nuci si/sau fistic si alune macinate, 1 ceasca zahar tos si/sau 1 ceasca miere de albine, 1 lingurita rasa cu scortisoara macinata, (optional – 1/2 lingurita nucsoara macinata, 1 varf de cutit ienibahar, 5-6 cuisoare) coaja de la o lamaie, o esenta de rom, o lingura cu suc de lamaie, o cana cu apa, 150 gr margarina sau unt topit.

MOD DE PREPARARE: Intr-un bol mic se amesteca cuisoarele, scortisoara, nucsoara, ienibaharul, nuca, si/sau fisticul, alunele.

Intr-un vas se topeste untul sau margarina.

Se desface pachetul cu foile de placinta si se imparte in trei parti egale. Foile se scot una cate una, se aseaza in tava de copt si se ung cu ajutorul unei pensule cu unt sau margarina topita.

Pentru ca foile de placinta se usuca foarte repede, aluatul ramas in pachet se acopera cu un prosop de hartie umed.

Dupa ce s-au asezat in tava cinci foi de aluat, fiecare dintre ele unsa cu unt sau margarina topita, presarati jumatate din cantitatea de nuca si/sau fistic, alune, se acopera cu alte patru foi de aluat, periajul cu unt fiind facut pe fiecare din ele, se adauga un al doilea strat cu nuci si restul de aluat periat cu unt.

Taiati aluatul din tava in forma de patrate, dreptunghiuri sau romburi, dar nu pana la stratul de jos.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 350 de grade, pentru 35 – 40 minute, pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt, baclavaua se taie pana jos si se lasa la racit.

Intre timp, intr-o cratita se combina apa cu mierea, zaharul si sucul de lamaie, se da la foc mediu timp de 5-10 minute.

Se lasa la racit putin, se adauga esenta de rom.

Cu ajutorul unei linguri se toarna sirop cald peste baclava si se lasa la racit.

Se mananca reci.

Afla mai multe retete delicioase pe http://deliciidelicate.wordpress.com/

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii