ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
07-03-2012, ora 08:15

Alimentele care pot preveni caderea parului

Articol de Madalina Irimia

Produsele cosmetice de ingrijire a parului fac mai mult rau decat bine, afirma medicii. Acestia sunt de parere ca o dieta echilibrata, saraca in grasimi "rele", poate preveni caderea parului.

Specialistii in dermatologie spun ca mostenire genetica, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par sunt principalele motive din cauza carora ne putem confrunta cu pierderea podoabei capilare de la varste fragede.

Dupa ce au trecut de 35 de ani, 70 la suta dintre oameni incep sa se confrunte cu rarirea podoabei capilare, sustin specialistii. Pentru a opri caderea parului, suntem tentati sa cumparam tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare intr-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi spun ca nu toate tratamentele de tipul sampoanelor sau al lotiunilor stopeaza caderea firelor de par si nici nu accelereaza cresterea podoabei capilare.

O solutie la indemana oricui o reprezinta dieta. "Pentru ca parul sa se regenereze avem nevoie de proteine de inalta calitate. Carnea este o sursa importanta de acest nutrient, dar eu recomand sa apelam la cele de natura vegetala", a spus dr. Alan Bauman.

Specialistul mai precizeaza ca pentru a preveni caderea parului trebuie sa avem un scalp curat si sa tinem sub control sebumul de la nivelul radacii firelor de par.

Jurnalistii de la Huffington Post au realizat o lista cu zece alimente care stopeaza caderea parului.

- Somonul - sursa inepuizabila de acizi grasi Omega 3. Acest tip de peste contine grasimi "bune". In plus, somonul este bogat in proteine de inalta calitate, vitamina B 12 si fier. Persoanele care vor sa stopeze caderea parului ar trebui sa manance acest aliment de trei ori pe saptamana.

- Spanacul, broccoli sau salata verde nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. Acestea sunt o sursa bogata de vitamina A si C, substante care ajuta la reglarea nivelului de sebum.

- Fasolea este o importanta sursa de proteine vegetale. Acest aliment ajuta la stimularea cresterii parului. In plus, fasolea contine fier si zinc.

- Nucile contin selenium, un mineral important pentru sanatatea scalpului. Acestea mai contin acizi grasi Omega 3, esentiali pentru revitalizarea podoabei capilare. Specialistii recomanda sa mancam zilnic doua-trei nuci, deoarece acestea contin zinc, mineral care impiedica pierderea firelor de par.

- Carnea de pui este si ea trecuta pe lista alimentelor care previn caderea parului. Acestea contin proteine de inalta calitate. Specialistii spun ca, pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment, trebuie sa mancam in special pieptul de pui si sa evitam copanelele si aripiorele.

- Importante surse de proteine, ouale aduc magneziu, seleniu si vitamina A, nutrienti importanti in cresterea si mentinerea sanatatii firului de par dar si a scalpului. In plus, acesta contine si vitamina B 12, element recunoscut pentru proprietatile sale care tin de frumusetea exterioara.

-Cerealele integrale, bogate in zinc, fier si vitamine B, sunt absolut necesare pentru un par sanatos.

- Fructele de mare sunt bogate in antioxidanti indispensabili podoabei capilare. Acestea au aceeasi importanta nutritiva asupra firului de par ca si somonul.

-Lactatele semidegresate sau iaurtul aduc cantitati importante de calciu, proteine, vitamina A, necesare firului de par si scalpului. Specialistii ne recomanda sa alegem intotdeauna variantele mai slabe de lactate, deoarece acestea contin doze suficiente pentru buna functionare a organismului.

- Morcovii sunt bogati in vitamina A, esentiala pentru sanatatea scalpului. (gandul.info)

Foto: bebelu.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii