A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737583169.5173.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A inceput editia a VII-a FITPT. Vezi programul de astazi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
06-10-2014, ora 09:16

A inceput editia a VII-a FITPT. Vezi programul de astazi

Articol de Madalina Irimia

Astazi a inceput cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar.

Program, luni, 6 octombrie

Ora 10:00 si 11:30, sala mica – DACHTHEATER Austria: LACRIMI DE CROCODIL

Cu totii plangem cu lacrimi mai mari sau mai mici, dar si radem cu lacrimi. Atunci, de ce nu le-ar fi ingaduit si crocodililor sa planga? Cordula Nossek ne ghideaza spre malurile unui rau african pentru a urmari animalele salbatice. Iar acolo, sub liane, descopera un ou! Lacrimi de crocodil este un spectacol pentru cei foarte mici, lucrat minutios, despre lacrimile adevarate si cele prefacute.

Un spectacol de: Gernot Ebenlechner, Cordula Nossek

35 min, 2+, spectacol nonverbal

Partener: Forumul Cultural Austriac

Ora 11:00, sala mare – Teatrul GULLIVER Galati: VASILACHE, MARIOARA SI INVITATII

Vasilache, Marioara si invitatii este un spectacol care aduce bucuria reintalnirii cu doua personaje faimoase, reprezentative pentru teatrul de papusi romanesc. Aceste personaje erau prezentate de trupele ratacitoare prin tara cu caruta fie in timpul vacantelor de vara, fie pe la targuri si balciuri. Vasilache este un erou popular inrudit cu rusul Petruska, turcul Karagoz, frantuzul Guigniol, englezul Punch, italianul Pulcinella sau grecul Karaghiozis. „Eroul” nu are nici un scrupul si se deda la orice ca sa-si atinga scopurile. O face pe prostul ca sa prosteasca pe oricine, se afla intr-o cearta permanenta cu nevasta, nesocoteste orice autoritate prin limbajul sau colorat si prin tupeu, si trezeste simpatia publicului fiindca e inteligent, siret si priceput.

Scenariu: Daniel Stanciu

Scenografie: Daniela Dragulescu

Grafica digitala 3D: Nicu Stanescu

Distributie: Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Marian Sterian, Eduard Sisu, Vlad Ajder

Ora 12:30, sala mica – Anul Camil Petrescu, 120 de ani de la nastere

Conferinta „Un Camil Petrescu necunoscut” sustinuta de criticul de teatru FLORICA ICHIM, director Fundatia "Camil Petrescu" si revista „Teatrul azi”

Expozitie fotodocumentara Camil Petrescu-120, realizata de Ofelia Cretia si oferita de Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti.

Prezentarea volumului bipolar continand piesa Caragiale in vremea lui de Camil Petrescu si Procesul „tovarasului Camil”, document de istorie literara datorat scriitorului Ion Vartic, reeditare ingrijita de Florica Ichim.

Editia anastatica a revistei Cetatea literara, importanta publicatie interbelica.

Spectacol-lectura Papuciada (regia: Constantin Brehnescu, cu Aurelian Diaconu, Cristian Gheorghiu, Raluca Pintilie, Ionut Ginju, Doina Iarcuczewicz, Radu Stefan)

Parteneri: Fundatia „Camil Petrescu”, Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti

Ora 18:00, sala mica – Teatrul GONG Sibiu: DE CE FIERBE COPILUL IN MAMALIGA?

Spectacolul este format din 7 scene in care trei artiste interpreteaza acelasi rol. Ele reprezinta multiplele fatete ale personajului Aglajei Veteranyi. Manipuleaza marionete si masti, dand viata viselor si temerilor lor. Spatiul reprezinta universul intepenit si inchis al caravanei. Loc de protectie, unde mirosurile din bucatarie o invaluie si o alinta pe Aglaia. Un alt spatiu, arena de la circ, se opune caravanei. Este lumea dinafara, pericolul, unde totul poate sa moara, sa se transforme sau sa renasca. Text-poem, opera Aglajei Veteranyi povesteste ca un buchet de stele cazatoare viata alterata a unei refugiate romane.

Luati o fetita, faceti-o sa fuga de dictatura cu parintii, artisti de circ, scuturati-o ca pe o marioneta dezarticulata, care sare din caravana in camera de hotel, fuge de sentimente in sacrificii, de ganduri concrete in cosmar treaz. Veti obtine povestea unei persoane cu inima mare, care a ales cinstea, umorul si poezia macabra pentru a exprima totul, dorinta de a trai.

Scenariul, regia si coregrafia: Ombline de Benque

Scenografie: Ombline de Benque, Aurelia Calinescu, Aurelia Ravar, Nicolas Smith, Chloe Feriaud (papusi)

Muzica: Helene Samzun

Distributie: Gabriela Mitrea, Barbara Crisan, Leo-Nora Bacanu

Spectacol de teatru si papusi pentru adulti si tineret

Ora 19:00, sala mare - Teatrul ODEON Bucuresti: PESCARUL SI SUFLETUL SAU

A fost odata ca niciodata un pescar care se indragosteste de o sirena. Dar ei nu isi pot trai povestea de dragoste pentru ca apartin unor lumi diferite: el are suflet si ea nu are. Asa ca pescarul are de ales intre sufletul sau si dragostea sa. Daca va reusi sa coboare in lumea apelor pentru a se casatori cu micuta lui sirena va lasam sa descoperiti singuri.Textul nu este doar o poveste de iubire interzisa, ci si o meditatie despre tensiunea trup-spirit, despre importanta inimii in constructia eului, despre ce ne aduce fericirea si salvarea. Un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizeaza prin atmosfera sonora si prin muzicalitatea vocilor actorilor, ca intr-un concert. Povestea este dublata vizual prin intermediul proiectiilor video cu o mare incarcatura simbolica, ce isi propun o coborare in adancul povestii si in adancul propriului eu.

Distributia: Marius Stanescu (Pescarul/Fisherman), Petre Nicolae (Sufletul), Marian Lepadatu (Povestitorul), Diana Gheorghian (Vrajitoarea), Eugenia Pasat (Sirena), Amelia Stuparu (Dansatoarea din buric/Belly dancer)

Adaptarea si regia: Carmen Lidia Vidu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Video: Alma Cazacu

Muzica: Ovidiu Chihaia

Ora 19:30, sala mica - Film noBody Sasha Waltz and Guests (Germania)

noBody face parte dintr-o trilogie despre corpul uman, care mai include Korper (concentrat asupra anatomiei si fizicului uman, conectand corpurile dansatorilor cu arhitectura, stiinta si istoria) si S (care cauta originea vietii, a Erosului si sensibilitatii). noBody ridica intrebari despre existenta metafizica a umanitatii. Se refera la absenta corpului si ne confrunta cu sentimente ivite din adevarul ca oamenii sunt muritori. Ce inseamna a fi om in absenta corpului? Care parte din noi e nemuritoare?

Un spectacol de Sasha Waltz

With: Mikel Aristegui, Jiri Bartovanec, Rita Aozane Bilibio, Hsuan Cheng, Clementine Deluy, Lisa Densem, Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola, Luc Dunberry, Andreas Ebbert, Su-Mi Jang, Hans-Werner Klohe, Nicola Mascia, Grayson Millwood, Michal Mualem, Sasa Queliz, Claudia de Serpa Soares, Xuan Shi, Laura Siegmund, Norbert Steinwarz, Takako Suzuki, Mohan Thomas, Junko Wada, Laurie Young, Matan Zamir,

Muzica/Music:Hans Peter Kuhn

Scenografie: Thomas Schenk, Sasha Waltz

Costume: Bernd Skodzig

Light design: Martin Hauk

Foto: Bernd Uhlig

Foto: culturainiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii