ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
26-02-2013, ora 16:14

14 documentare internationale si romanesti vor putea fi vizionate in martie la Iasi

Articol de Madalina Irimia

In perioada 4-9 martie, 14 documentare premiate la ASTRA FILM FESTIVAL vor putea fi vizionate la Libraria Carturesti din Iulius Mall. Intrarea este libera.

ASTRA FILM FESTIVAL este un eveniment major in peisajul cinematografiei documentare din Europa si cel mai vechi festival international din Romania, fiind infiintat la inceputul anilor 1990. De aproape doua decenii, ASTRA FILM FESTIVAL promoveaza documentarul romanesc pe plan international.

AFF este locul unde se vad documentare extraordinare din toata lumea si se poate lua pulsul productiei romanesti. Este un spatiu de intalnire si dezbatere pentru autori, profesionisti din cinema si public.

In cei aproape 20 de ani de existenta, AFF a devenit un brand cultural recunoscut inRomania si in strainatate. Prin competitia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate si a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum de specialitate al filmului documentar din Romania.

Astra Film Festival este o sarbatoare a filmului documentar, unde publicul profesionist precum si publicul larg au ocazia sa vizioneze filmele si sa poarte discutii cu realizatorii. Prin urmare festivalul pune accent in primul rand pe proiectiile filmelor si pe discutiile care le insotesc. Acestea nu sunt concepute, cum se intimpla la multe festivaluri de film documentar, ca un eveniment conex, destinat activitatilor comerciale legate de productia filmelor documentare: vanzarea proiectelor si a filmelor (sesiuni pitching si targ de filme).

Astra Film On Tour-Best of este un proiect care a a prins contur ca urmare a solicitarilor venite din partea unor asociatii/ fundatii dar si a numeroase grupuri de studenti de a vedea filmele documentare premiate la Astra Film in orasele lor.

An de an, ASTRA FILM ON TOUR pasionatilor de film documentar din orasele din Romania sansa de a vedea o selectie a celor mai bune filme documentare ale momentului, care au fost selectate si premiate la Astra Film.

AFF on TOUR- Best of cuprinde o selectie de 14 filme documentare internationale si romanesti : cele mai apreciate productii premiate la ultima editie a AFF, subtitrate in limba engleza.

Programul AFF on tour (4-9martie):

Luni 04. martie:

19.00 Noosfera 55 min.

20.15 Mamma Illegal 102 min

Marti 05.martie

19.00 Muzicantul din Gottingen 17 min

Gangster Project 54 min

20.30 He thinks he's the best 58 min

Miercuri 06.martie

19.00 My kosher Shifts 22 min

Metro 60 min

20.30 Aici...Adica Acolo 76 min

Joi 07.martie

19.00 Rosia MOntanta, un loc la marginea prapastiei 92 min

20.45 Common Ground 82 min

Vineri 08.martie

19.00 Cai salbatici 84 min

20.30 Helping Mihaela 96 min

Sambata 09.martie

19.00 The Last Street 60 min

20.15 Phnom Penh Lullaby 98 min

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii