A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720335370.4906.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lansare de carte la Librariile Carturesti: Gabriel Andronache - Ich Bin Ein Berliner
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
09-03-2012, ora 10:32

Lansare de carte la Librariile Carturesti: Gabriel Andronache - Ich Bin Ein Berliner

Articol de Madalina Irimia

Scriitorul Gabriel Andronache isi va lansa cartea „Ich Bin Ein Berliner” in cadrul Librariilor Carturesti. Invitatii speciali ai evenimentului care va avea loc astazi incepand cu ora 17.00 sunt Liviu Antonesei si Paul Gorban.

Ich bin ein Berliner este romanul cu care Gabriel Andronache a fost desemnat castigator la sectiunea proza a concursului Herg Benet / Max Blecher, editia 2011, in urma deciziei juriului compus din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu si Razvan Tupa.

Gabriel Andronache este castigator al unui grant de dezvoltare din partea Centrului National al Cinematografiei pentru scrierea unui scenariu de lung metraj adaptat dupa Ich bin ein Berliner. A fost membru al juriului Festivalului International de Film de la Iasi, 2010 si coscenarist al lung metrajului Ho, ho, ho, produs de catre Mediapro Pictures. De asemenea a conceput impreuna cu actorul si regizorul Ion Sapdaru, piesa de teatru Aventurile baronului Munchhausen, montata la Teatrul Luceafarul din Iasi.

Gabriel Andronache a fost scenarist ul grupului VOUA, cu peste 70 de scenete pentru “Tara lui Papura Voua”. Tot alaturi de actorul si regizorul Ion Sapdaru, a realizat si scenariul piesei de teatru “Chirita europarlamentara”, montata la Teatrul de Stat din Oradea. A castigat cu scurtmetrajul “Amatorul” Premiul pentru scenariu la Festivalul DaKINO.

Aceasta nu este singura lansare de carte organizata de catre Librariile Carturesti i naceasta perioada. Duminica, 11 Martie 2012, incepand cu ora 17.00, va avea loc o alta lansare de carte, insotita de un microrecital: Sorin Poclitaru - O carte si jumatate. Invitati speciali ai acestui eveniment sunt Adi Bezna, Catalin Ungureanu si Cosmin Vaman.

"Poclitaru lanseaza O carte…si jumatate. Nu e o greseala si nici o metafora in adevaratul sens al cuvantului. Vorbim de o carte de poezii in cel mai clasic stil Poclitaru si de o…jumatate de carte de poezii dedicate copiilor. Sau daca vreti, o jumatate de carte pentru “jumatati” de oameni."

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii