ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2013, ora 06:00

bebionic3: cea mai spectaculoasa proteza bionica din lume (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Nigel Ackland si-a pierdut bratul intr-un accident industrial acum sase ani. Initial, Nigel a beneficiat de o proteza pasiva, insa de curand acesta a obtinut o proteza bionica marca bebionic3.

Desi Nigel a fost dotat cu aceasta proteza abia in luna noiembrie a anului trecut, el deja o poate folosi pentru a se lega la sireturi, pentru a folosi cu dexteritate cartile de joc si pentru a-si pregati o ceasca de cafea atunci cand isi petrece timpul in bucatarie. Dincolo de abilitatile uluitoare ale acestei proteze, uimeste totodata si faptul ca Nigel a reusit sa invete intr-un timp foarte scurt sa o foloseasca pentru a desfasura activitatile de zi cu zi pe care nu le mai putea efectua in urma accidentului industrial.

De cand am aceasta mana bebionic ma simt din nou om. Psihologic nu as fi la fel fara ea. Pot tine telefonul, strange mana unui prieten si-mi pot spala bratul stang in mod normal, ceea ce nu am putut face in ultimii cinci ani. Per total, proteza bebionic a avut un impact masiv asupra vietii mele, pentru ca nu doar arata ca o mana de om, ci si functioneaza in acest fel”, a declarat Ackland.

Sursa: descopera.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii