A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815920.904.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua internationala de incheiere a impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2015, ora 09:19

Ziua internationala de incheiere a impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor

Articol de Madalina Irimia
Ziua internationala de incheiere a impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor (International Day to End Impunity for Crimes against Journalists - IDEI) este marcata la 2 noiembrie.
In 2013, in cadrul celei de-a 68-a sesiuni, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat Rezolutia A / RES / 68/163, prin care a proclamat 2 noiembrie ca "Ziua internationala de incheiere a impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor".

Documentul incuraja statele membre ONU sa puna in aplicare masuri concrete de combatere a impunitatii. Data a fost aleasa pentru a comemora asasinarea a doi jurnalisti francezi in Mali, care a avut loc la 2 noiembrie in 2013.

In ultimul deceniu, mai mult de 700 de jurnalisti au fost ucisi, acesti nefacand altceva decat sa puna la dispozitia publicului stiri si informatii. Si este ingrijorator faptul ca doar unul din zece cazuri comise impotriva lucratorilor mass-media in ultimii zece ani a condus la o condamnare, potrivit ONU.

Impunitatea incurajeaza autorii crimelor si, in acelasi timp, induce o stare de nepasare in cadrul societatii. Impunitatea genereaza impunitate si alimenteaza un cerc vicios, arata sursa citata.

Rezolutia ONU privind Ziua internationala de incheiere a impunitatii pentru crime impotriva jurnalistilor condamna toate atacurile si violenta impotriva jurnalistilor si a lucratorilor mass-media.

Aceasta indeamna, totodata, statele membre sa depuna toate eforturile pentru a preveni violenta impotriva jurnalistilor si a lucratorilor mass-media si pentru a se asigura ca autorii crimelor impotriva jurnalistilor sunt adusi in fata justitiei, iar victimele au acces la caile de atac adecvate.

In plus, actul solicita statelor sa promoveze un mediu sigur si favorabil pentru jurnalistii pentru a-si desfasura munca in mod independent si fara interferente nejustificate.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii