A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831438.2201.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-05-2016, ora 11:39

Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati

Articol de Cristian Amariei
Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati este marcata, incepand cu anul 2015, la data de 8 mai, avand drept scop promovarea egalitatii de sanse intre sexe, ca parte integranta a politicii sociale.

Cu aceasta ocazie, autoritatile administratiei publice locale pot organiza manifestari si actiuni specifice, pentru a atrage atentia asupra discriminarii si a efectelor acesteia asupra femeilor si barbatilor, iar Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune pot include in programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Proiectul legislativ, initiat de senatorul UDMR, Rozalia Biro, a fost adoptat de Senat pe 9 septembrie 2014, iar de Camera Deputatilor, for decizional, la 11 februarie 2015, cu 281 de voturi "pentru" si trei abtineri. Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis la 6 martie 2015.

Senatorul UDMR Rozalia Biro, presedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat, initiatorul acestui proiect legislativ, a declarat, la 13 martie 2015, la Oradea, ca a ales aceasta data pentru ca pe 8 mai 2003 ''a fost adoptata strategia privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, de catre Ministerul Muncii de atunci, care a devenit apoi legea 202 a egalitatii de sanse''.

De asemenea, senatorul UDMR a sustinut ca acesta "este un fundament pe care putem construi ceea ce dorim noi pentru a atinge acel scop al Uniunii Europene care vorbeste de egalitate intre femei si barbati. Ei au trecut de etapa egalitatii de sanse. Din pacate, noi suntem la stadiul cand incepem sa facem cate ceva pentru dezvoltarea egalitatii de sanse intre femei si barbati'. Ea a facut referire si la rezolutia Parlamentului European, "Egalitatea intre femei si barbati in cadrul strategiei Europa 2020", care arata ca exista, la nivelul Uniunii Europene, o diferenta de salarizare de 17% intre femei si barbati, iar violenta in familie si relele tratamente sunt in continua crestere. De asemenea, femeile se confrunta cu un nivel de saracie mai mare decat al barbatilor, iar in mediul rural, lipsa locurilor de munca este mai frecventa la femei.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: egalitate, femei, barbati
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii