A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727695971.2555.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Sfintilor Constantin si Elena, serbata de ortodocsi, dar si de romano-catolici
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2012, ora 06:41

Ziua Sfintilor Constantin si Elena, serbata de ortodocsi, dar si de romano-catolici

Articol de Madalina Irimia

Sfintii Imparati Constantin si Elena, datorita carora crestinismul a intrat intr-o perioada de maxima inflorire, numita de cercetatori "Epoca de aur", sunt serbati, luni, 21 mai, atat de bisericile ortodoxe, cat si de cele romano-catolice.

"Sfantul Constantin a venit pentru crestinii crunt prigoniti vreme de doua secole ca o binecuvantare din partea lui Dumnezeu. Datorita imparatului Constantin si a mamei sale Elena, crestinismul a intrat intr-o perioada de maxima inflorire, numita de cercetatori "Epoca de aur". In care oameni sfinti si minti luminate, cum ar fi Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul, au expus in operele lor doctrina si spiritul crestin autentic", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

Tot mai multi cercetatori sunt de parere ca deciziile imparatului, favorabile crestinismului, s-au datorat mai ales mamei sale, imparateasa Elena, care, "cu mana de fier si credinta tare", s-a aflat in permanenta in umbra unicului sau fiu, Constantin.

Sursa: Gandul.info

Sursa: pelerinaj.md

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii