ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-12-2013, ora 17:07

Zilele invatamantului special si special integrat iesean - 4-7 decembrie 2013

Articol de Madalina Irimia

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi deruleaza, in perioada 4-7 decembrie 2013, evenimentul intitulat ,,Zilele invatamantului special si special integrat iesean”, prilejuit de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati (3 decembrie).

Evenimentul isi propune promovarea in comunitate a drepturilor persoanelor cu dizabilitati, constientizarea nevoilor si problemelor cu care se confrunta acestea, precum si formarea atitudinilor de acceptare, toleranta, respect, intelegere pentru aceste persoane in randul comunitatii iesene.

Activitatea se desfasoara pe parcursul a trei zile, dupa cum urmeaza:

4 decembrie 2013

Orele 12.00 – 15.00 - „Ziua Portilor Deschise” in unitati de invatamant special si special integrat din judetul Iasi

-Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iasi

-Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iasi

-Liceul Tehnologic Special „Trinitas” Targu Frumos

-Liceul Special „Moldova” Targu Frumos

-Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Paunescu” Iasi

-Scoala Gimnaziala Speciala Pascani

-Scoala Gimnaziala „George Calinescu” Iasi

-Scoala Gimnaziala „B.P.Hasdeu” Iasi

-Scoala Gimnaziala „Vasile Conta” Iasi

-Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” Iasi – Gradinita cu program normal nr. 26

-Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Targu Frumos

-Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani

-CJRAE / Centrul Logopedic Interscolar Iasi

Ora 13.00 - Deschiderea oficiala a evenimentului la Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Paunescu” Iasi

Sunt invitate si asteptate la eveniment oficialitati, reprezentanti ai Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi, manageri din sistemul de invatamant special si special integrat din judet.

- ora 14.00 – „Diferiti dar egali!” - ateliere de lucru pentru elevi din scoli de masa cu scopul dezvoltarii unor atitudini de toleranta si acceptare fata de elevii cu dizabilitati. Coordonator, manager prof. dr. Anca Coroliuc

- ora 14.30 – Distribuire de flyere cu mesaje de sensibilizare a comunitatii privind nevoile persoanelor cu dizabilitati. Distribuirea va fi asigurata de studenti ai Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei in mai multe zone centrale din oras. Sunt pregatite peste 5000 de flyere, iar din curtea Scolii Gimnaziale Speciale „Constantin Paunescu” oficialitatile prezente la eveniment vor lansa 100 de baloane cu heliu, avand inscriptionate mesaje de nondiscriminare.

5 decembrie 2013

- ora 10.00 - Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi – „Strategii de diferentiere si individualizare la clasa pentru elevii cu CES integrati - ateliere de lucru pentru cadre didactice din mediul rural si parinti.

- ora 14.00 – „Diferiti dar egali!” - ateliere de lucru pentru elevi din scoli de masa cu scopul dezvoltarii unor atitudini de toleranta si acceptare fata de elevii cu dizabilitati. Coordonator, manager prof. dr. Anca Coroliuc

6 decembrie 2013 – ora 10.00 – Ziua Scolii Gimnaziale Speciale „Constantin Paunescu” – sarbatorirea a 56 de ani de la infiintare

7 decembrie 2013 – ora 10.00 - Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Spectacolul „Zambete de copil” dedicat copiilor cu dizabilitati.

Sunt asteptati 400 de elevi cu nevoi speciale, parinti ai acestor elevi, copii institutionalizati in centre de plasament. Pe scena vor evolua elevi din scoli de masa si din scoli speciale in spiritul integrarii si acceptarii celor diferiti.

     
Tag-uri: ISJ, Iasi, eveniment
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii