A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835110.0272.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zegrean: „Au fost presiuni mari de la adoptarea deciziei privind interceptarile pana la motivarea ei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-03-2016, ora 09:48

Zegrean: „Au fost presiuni mari de la adoptarea deciziei privind interceptarile pana la motivarea ei”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat marti ca au existat presiuni mari din momentul in care CCR a emis decizia privind interceptarile pana la redactarea si publicarea motivarii in Monitorul Oficial.

''De data aceasta, atacurile au fost dupa ce am dat decizia, pentru ca nu urmareste nimeni activitatea noastra decat dupa ce apar in presa tot felul de articole. Presiuni au fost mari in perioada de la adoptarea deciziei si pana la motivarea ei si publicarea in Monitorul Oficial, dar nu s-a schimbat cu nimic (...) Noi n-am reclamat niciodata pe nimeni si nici nu o sa le facem aceasta cinste niciodata. Sigur ca nu este foarte placut sa fim aratati cu degetul tot timpul si expresia nu imi apartine, este expresia fostului director al SRI, care spunea ca va avea pe cine sa arate cu degetul. Nu stiu daca asta e metoda cea mai buna, sa arati cu degetul pe cineva'', a declarat Augustin Zegrean, intr-un interviu la TVR.

Presedintele CCR - care isi va termina mandatul in acest an - a fost intrebat care a fost cel mai greu moment pe care l-a traversat in fruntea Curtii Constitutionale.

''N-as spune ca a fost o perioada politica tulbure. Romanii sunt nervosi in politica, dintotdeauna politica in Romania asa s-a facut, se pune multa pasiune. De prea multe ori s-a apelat la noi sa arbitram anumite situatii politice (...) nu mi se pare normal. De exemplu, foarte multe sesizari am avut conflicte juridice de natura constitutionala intre institutiile statului. Nu mi se pare normal ca institutiile sa nu comunice intre ele, sa nu aiba o colaborare loiala intre ele si sa vina la judecata Curtii si dupa aceea sa ne critice si una, si alta din parti. Nu mi se pare chiar loial lucrul acesta. De asemenea, in 2010 ni s-a introdus o noua competenta, o noua atributie a Curtii, aceea de a verifica constitutionalitatea hotararilor Parlamentului. Dupa ce am inceput sa pronuntam decizii pe aceasta competenta am primit critici nenumarate. Poate au fost situatiile in care am fost cel mai vehement criticati. Noi nu putem sa facem nimic fara sa fim sesizati. Daca vin la judecata noastra trebuie sa o accepte'', a raspuns Zegrean.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii