A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832257.9005.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zeci de romani s-au trezit cu cardurile golite. Ce s-a intamplat cu banii lor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-05-2016, ora 11:54

Zeci de romani s-au trezit cu cardurile golite. Ce s-a intamplat cu banii lor

Articol de Cristian Amariei
Zeci de romani au ramas fara niciun ban pe carduri din cauza hotilor care reusesc sa monteze dispozitive de skimming pe bancomate. Mai nou acestia reusesc sa ii pacaleasca si pe cei care scot bani doar de la ATM-urile de la sucursale de banci, pe care le considera mai sigure.

Hotii care au furat bani de pe cardurile romanilor care au scos bani de la bancomatul amplasat intr-una din sucursalele BCR din Bucuresti au facut cumparaturi in Santiago de Chile, informeaza Romania TV.

Culmea, desi situatia dureaza de cateva saptamani, iar furtul s-a facut cu ajutorul unui dispozitiv de skimming plasat pe bancomat, acesta nu a fost inlocuit de banca.

Hotii au copiat datele de pe cardurile oamenilor si au facut altele noi. Au golit cardurile a zeci de oameni, care si-au dat seama de frauda abia cand si-au verificat soldurile sau cand s-au trezit cu cardurile blocate. Disperati, pagubitii au cerut explicatii la banca, dar au fost trimsi la politie, unde s-a demarat o ancheta. Asa au aflat ca pe banii lor s-au facut cumparaturi tocmai din Chile.

Sorin Mierlea, presedinte ANPCPPS, a declarat la Romania TV ca oamenii trebuie sa se adreseze si la politie, si la banca in astfel de cazuri: "Este o problema penala, deci trebuie sa intervina politia pentru a lamuri cazul. Ar trebui sa fim foarte atenti cand facem extrageri din bancomate. Bancomatul nu trebuia schimbat pentru ca daca a fost eliminat dispozitivul respectiv bancomatul nu are nicio problema. Cand tastam codul PIN la bancomat e bine sa acoperim tastele pentru a fi asigurati. In plus, este indicat sa extragem bani din bancomat doar in cazurile in care cu adevarat avem nevoie. Pentru ca plata cu cardul direct la comercianti este mult mai sigura. Nu in ultimul rind, verificarea soldului trebuie facuta mai des".
     
Tag-uri: romani, furt, card
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii