A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736144243.3766.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zece inventii simple care au facut miliarde de dolari si povestea din spatele ideilor de succes
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2014, ora 12:05

Zece inventii simple care au facut miliarde de dolari si povestea din spatele ideilor de succes

Articol de Cristian Amariei

Exista cateva inventii de-a lungul istoriei care au produs castiguri de miliarde de dolari, uimind prin simplitate, cat si prin povestile inedite din spatele conceperii lor.

Inventat in 1894, Kellogg a avut un venit net de 2,8 miliarde de dolari de la Morning Foods doar in 2012, in Statele Unite. Astazi este producatorul numarul 1de cereale, snacks-uri si mancaruri inghetate, scrie Huffington Post. Acestea sunt produse in 18 tari si comercializate in peste 180 de tari.

Fratii John si Will Kellogg au avut ideea fulgilor de porumb dupa ce au lasat un vas cu cereale fierte pe aragaz mai multe zile si amestecul, desi facuse mucegai, era uscat si compact. Cei doi frati au indepartat mucegaiul, obtinand ulterior fulgii de porumb.

Servetelele Kleenex

In 2011, brandul Consumer Tisse (inclusiv ramura Kleenex) a generat aproape 6 miliarde de dolari pentru compania inventatoare Kimberly-Clark, iar pana in 2012 a fost comercializat in peste 150 de tari. Firma de servetele a fost lansata in 1920.

Primul produs pentru consum al Kimberly-Clark a fost Kotex, avand o textura creponata. Producatorul a schimbat combinatia de ingrediente si miezul folosit, reusind astfel sa creeze o tesatura mai moale. Rezultatul a constat in servetelele Kleenex.

Plasturii Band-Aids

Inventati in 1921, acestia au produs numai 3.000 de dolari in primul an de productie. 40 de ani mai tarziu, in perioada mortii inventatorului conceptului, firma Johnson & Johnson ajunsese sa vanda plasturi Band-Aids in valoare de peste 30 milioane de dolari pe an. Pana in 2011, peste 100 de miliarde de plasturi au fost vanduti in lumea intreaga.

Cel care a inventat celebrii plasturi a fost omul care se ocupa cu aprovizionarea bumbacului pentru Johnson & Johnson. Sotia acestuia, Josephine Dickson, se taia mereu la degete din greseala in timp ce gatea. Earle a hotarat sa inventeze ceva care sa stea fix si sa protejeze mai bine ranile mici.

Integral pe mediafax.ro

Foto: sourceofstuff.blogspot.com

     
Tag-uri: inventii, afaceri, produse
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii