Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Workshop de arta si mestesug, pe Str. Lapusneanu
Articol de Madalina IrimiaIn data de 12 mai 2012, intre orele 12.00 si 16.00, sase mesteri din cadrul Asociatiei ART-Mestesugurile Prutului vor fi prezenti pe strada Alexandru Lapusneanu pentru a impartasi, cu cei care vor dori, din secretele mestesugului popular romanesc, in cadrul unui Workshop de arta si mestesug.
Domeniile reprezentate de mesteri sunt diverse: olarit, ceramica decorativa, pictura naiva, cioplituri in lemn, pielarit si impletituri prin tehnica nodurilor. Astfel, trecatorii vor fi indemnati sa priveasca si sa participe in mod activ la aplicarea anumitor tehnici de confectionare a diverselor produse artizanale.
Mesterii prezenti la eveniment sunt:
Ionela Sandrina Mihuleac, creator popular in ceramica decorativa, Iasi – Momentan, in Romania exista numai trei persoane care se inspira din comorile ceramicii neolitice de Cucuteni, dintre care Ionela Mihuleac din Iasi reprezinta una dintre aceste figuri emblematice.
Daniel Ifrim, mester popular olar, ceramica utilitara, com. Schitul Stavnic, Iasi – Fiul „regelui olarilor” din Schitul Stavnic, Dumitru Ifrim, acesta este un demn urmas al tatalui sau.
Sonia Apalaghiei, mester popular cioplitor in lemn, sat Hulub, jud. Botosani.
Valentina Acasandrei, iconar si pictor naiv, Iasi – De o sensibilitate aparte, proprie fiintelor care se apropie de Casa Domnului, Valentina Acasandrei reprezinta prototipul iconarului din toate vremurile, modestia si cumpatarea fiind coordonatele esentiale ale creatoarei populare iesene.
Diana Gavriliu - Radu, mester popular prelucrare piei, Suceava – Lucreaza manual diferite obiecte utilitare si decorative din piele naturala: opincute, traistute, posete, brose, pandantive.
Silvia Cozminca, mester si creator popular in impletituri din fibre vegetale prin tehnica nodurilor, Iasi – Este Presedinte al asociatiei ART-Mestesugurile Prutului si membru fondator al Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova.
Scopul activitatii, la fel ca si cel al evenimentului din care face parte – Saptamana Turismului la Iasi – este de a imbunatati imaginea Iasului turistic. Unul dintre obiectivele specifice este acela de a determina iesenii si nu numai sa constientizeze valorile traditiilor populare, traditii care pot sa reprezinte un element diferentiator pe plan local in domeniul turismului.
Workshopul de arta si mestesug este al saptelea eveniment dintr-un numar de zece, desfasurate pe parcursul acestei saptamani, alaturi de actiuni de ecologizare, expozitii foto, campanii sociale, maraton de biciclete, Treasure Hunt sau proiectia filmului „Salutari din Iasi”.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email