A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673153.5418.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

WakaWaka, incarcatorul solar universal pentru smartphone si tableta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2013, ora 16:09

WakaWaka, incarcatorul solar universal pentru smartphone si tableta

Articol de Cristian Amariei

Este binecunoscuta melodia "Waka Waka" interpretata de Shakira, dar nu despre ea este vorba. Ci de un proiect ce poarta acelasi nume, foarte ecologic si practic. El ar putea permite crearea unui incarcator solar universal pentru smartphone si tableta.

Conceptul care la prima vedere pare destul de ciudat ar putea sa "bulverseze" viata obisnuita. WakaWaka se prezinta intr-adevar ca o solutie de reincarcare naturala, ce se adreseaza cu prioritate populatiilor fara acces la electricitate.

Pentru a fi mai clari, proiectul unui incarcator universal pentru terminalele mobile, smartphone-uri si tablete, mai ales, este pe cale de a fi pus in practica, gratie unui sistem de finantare prin colaborare, potrivit Masculin.

In medie, o zi in soare este suficienta pentru a acumula destula energie necesara incarcarii unui smartphone si pentru a oferi pana la 8 ore de curent. Acest incarcator ar trebui sa fie disponibil online incepand cu luna mai 2013, la pretul de 60 de euro.

Dincolo de aspectul tehnologic, autorii proiectului au in vedere sa doteze populatia care nu are acces la electricitate, aproximativ 1,5 miliarde de persoane din lume. Vorbim mai ales de Africa sau de insulele devastate de catastrofe naturale, precum Haiti.

Interesant, mai mult decat un titlu, proiectul presupune, cum e si firesc, o anumita finantare. Coroborata cu cea de cooperare care, de altfel, este dispusa sa sustina financiar WakaWaka pana la 12 ianuarie 2013, prin intermediul site-ului Kickstarter.

Anul trecut, aceiasi antreprenori au putut sa dezvolte un prim proiect de lampa solara, posibila deja pe Internet, pentru 30 de euro.

Sursa: ziare.com

Foto: earthtechling.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii