ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2015, ora 09:18

Vremea se mentine neobisnuit de calda, cu temperaturi care ating si 19 grade. Cand se instaleaza gerul in toata tara

Articol de Cristian Amariei
Luni, in interiorul arcului carpatic, avem vreme inchisa, cu ceata si burnita, iar in rest mult soare si maxime foarte ridicate, cuprinse intre 1 si 19 grade.

In Dobrogea si in Baragan vom avea vreme placuta si temperaturi peste mediile perioadei. Maximele ajung la 13-14 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei, pana la ora 9, este ceata densa in judetele Vrancea, Vaslui si Galati. Mai tarziu, se va arata soarele si temperaturile urca pana la 12-13 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei se anunta inca o zi frumoasa si foarte calda pentru sfarsitul lunii decembrie.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea ceata care ar putea sa persiste si va fi insotita de burnita. Pana la ora 11 este cod galben de ceata in judetele Cluj, Satu Mare, Maramures si Bistrita-Nasaud. Maximele se vor opri la 5-6 grade.
In vestul tarii, cerul va fi plin de nori si vom avea ceata persistenta in zonele de campie. E posibil sa burniteze, iar temperaturile scad fata de ziua trecuta. Este in vigoare un cod galben de ceata densa pana la ora 10 in judetele Timis, Arad, Bihor si Hunedoara.

Ziua a inceput cu ceata si in zonele joase din centrul Romaniei, iar pana la ora 11 sunt avertizate cu cod galben judetele Mures, Alba, Sibiu, Harghita, Brasov si Covasna. Vizibilitatea este scazuta local sub 200 m, izolat sub 50 m. Vantul va sufla mai tare pe crestele Carpatilor. Temperaturile se mentin la valori ridicate, de pana la 6-7 grade.

Sud-vestul tarii are parte si luni de atmosfera de primavara, cu multe perioade insorite si vant domol. Temperaturile ne surprind in continuare si ajung la 16, poate 17 grade.

In regiunile sudice este putina ceata dimineata, in Lunca Dunarii. Aceasta se va imprastia destul de repede, asa ca ziua va arata foarte bine si va fi nefiresc de cald pentru aceasta perioada. In regiunile deluroase se vor atinge 19 grade.

Bucurestenii vor avea inca o zi frumoasa si neobisnuit de calda pentru data din calendar, cu o maxima de 13 grade.

La munte asteptam atmosfera insorita si temperaturi foarte ridicate. Pe inserat si la noapte se va innora mai intai in Carpatii Orientali, apoi in Meridionali si va ninge slab. Vantul va sufla mai tare in zonele de creasta.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Marti, temperaturile incep sa scada. Norii se inmultesc peste tot; va ninge la munte si prin Moldova, iar in sudul si centrul tarii vor fi ceva precipitatii slabe, mixte.

Miercuri se face si mai frig. In sud si in est va fi cam innorat si indeosebi in sud-vestul tarii vor veni cateva ninsori slabe.

Ziua de joi ne-aduce vreme rece si cateva fulguieli prin sudul, prin estul tarii si la munte. Maximele se vor situa intre minus 7 si plus 1 grade; iar noaptea, in nordul si centrul tarii se va instala gerul.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii