A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665034.3251.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vrei sa mergi cu masina de la Iasi la Timisoara in mai putin de doua ore? Ai nevoie de un TF-X! (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2013, ora 12:09

Vrei sa mergi cu masina de la Iasi la Timisoara in mai putin de doua ore? Ai nevoie de un TF-X! (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Dupa avionul sau cu aripi pliabile, Transition, caruia i se permite circulatia pe drumurile publice, Terrafugia propune o adevarata masina zburatoare: decolare si aterizare verticala, autonomie de peste 800 km si viteza de croaziera de 322 km/h!

Noul model, denumit generic TF-X, nu are nevoie pentru decolare decat de o zona cu diametrul de 30,5 m, asemenea unui helipad. In momentul in care vrei sa iti iei zborul, vehiculul isi va desfasura doua aripioare scurte, la capatul carora va deplia cate un rotor ca de elicopter. Acestea pot functiona atat in plan vertical, pentru decolare, cat si orizontal, pentru a intra in regimul de zbor de croaziera. Fiecare rotor contine 16 motorase electrice. De ce atat de multe motorase? Pentru redundanta. Daca vreunul dintre ele cedeaza, aparatul isi va pastra capacitatea de decolare, in ciuda pierderii de putere. De altfel, cele doua rotoare vor dezvolta cate 600 CP fiecare, adica aproape un megawatt impreuna.

Integral pe playboy.ro

     
Tag-uri: masina, avion, zbor
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii