ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-12-2012, ora 15:09

Vosganian, despre Rosia Montana: De principiu, sustin valorificarea resurselor naturale

Articol de Cristian Amariei

Varujan Vosganian, ministrul propus pentru Economie, a declarat vineri, la audierile in comisiile parlamentare, ca se numara printre sustinatorii demararii exploatarilor la Rosia Montana, insa a precizat ca ar trebui rediscutat contractul incheiat cu Gold Corporation.

In ceea ce priveste Rosia Montana, daca chestiunile de mediu sunt rezolvate, eu ma numar printre cei care sustin orice masura care duce la cresterea ocuparii si la valorificarea resurselor interne, a declarat Varujan Vosganian. El a precizat insa ca orice discutie in acest sens va demara doar in conditiile in care “un raspuns ferm din partea Mediului”.

In ideea in care ni se da un aviz raspicat ca, din perspectiva protectiei mediului actiunea este fezabila, eu am mai multe provocari de natura economica. As vrea sa ma lamuresc in legatura cu metalele rare care sunt acolo. As vrea sa evaluez exact despre ce resurse vorbim. Acolo nu e numai aur, ci si alte metale rare”, a explicat Vosganian. El a adaugat ca ar vrea sa stie daca aceste aspect au fost discutate aceste aspect cu partenerii externi (Gold Corporation, n.r.), prin urmare are in vedere o rediscutare a contractului de exploatare incheiat cu firma respective.

As vrea insa sa avem o discutie aprofundata cu priivre la avantajele bilaterale, mai ales ca acest contract a evoluat, iar pozitia statului a devenit din ce in ce mai fragila”, a aratat Varujan Vosganian.

Sursa: newsin.ro

Foto: inpolitics.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
Paul,  28.12.2012 10:41

eu nu cred ca ar trebui rediscutat un contract dupa 15 ani in care politicienii n-au fost in stare sa ia o decizie,ci doar sa traga de timp. daca trebuia rediscutat, se rediscuta mai demult, nu acum. Ar fi cazul sa veniti cu o decizie, pentru ca vad si alti investitori ca romanilor nu le pasa de investitii si asta nu e bine deloc!

   
Cristina,  26.12.2012 09:41

Daca sunteti sustinator al acestei exploatari, atunci spuneti-o cu voce tare, nu va ascundeti in spatele cuvintelor si aruncati responsabilitatea in curtea doamnei Plumb,care numai de tergiversari e in stare.Motii au nevoie de aceasta exploatare si, daca ne gandim bine, chiar economia tarii are nevoie urgenta de un DA de la Guvern

   
Alexandra,  25.12.2012 09:28

toata lumea zice ceva de Rosia Montana, dar decizia intarzie sa apara. pana cand tot amanam o hotarare? e in joc viata a mii de oameni. motii au nevoie de aceasta investitie!

   
laur,  24.12.2012 09:42

ce va mai place sa pasati responsabilitatea de la unul la altul. Ministerul Economiei ar trebui sa se ocupe de economie, Mediul de mediu. Nu sa asteptati unii de la altii ca ceilalti sa-si faca treaba.nu e de ajuns amanarea de 15 ani a unei hotarari? sunt mii de oameni care asteapta sa vada cum le va fi viitorul, au votat ca vor mineritul, voi nu-i auziti?

   
Daniel,  24.12.2012 08:25

De principiu, ar trebui s-o determinati si pe colega dvs, de la Mediu, Rovana Plumb, sa vina mai repede cu o decizie, ca sa nu mai asteptati dupa dansa sa va faceti treaba! motii asteapta de prea mult timp un trai mai bun si dvs tot ce faceti este sa dati declaratii, dar sa nu faceti ceva concret!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii