ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-10-2015, ora 16:10

Volkswagen va rechema la service 8,5 milioane de vehicule; compania s-ar putea redresa in urmatorii 2-3 ani

Articol de Madalina Irimia
Volkswagen s-ar putea redresa in urmatorii 2-3 ani dupa scandalul emisiilor, a apreciat, joi, noul director general Matthias Mueller, dupa ce grupul german a anuntat ca va rechema la service, in Uniunea Europeana, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un software care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante, transmit Deutsche Welle si Reuters.

Vehiculele se gasesc in toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparatiile, care vor incepe din ianuarie 2016, vor fi gratuite. VW va analiza ce tipuri de motoare EA 189 sunt afectate si a dat asigurari ca ultima generatie de motoare — EA 288 — nu este echipata cu acel soft.

Anuntul vine dupa ce, joi, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Volkswagen sa recheme obligatoriu la service 2,4 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu software-ul care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante. KBA sustine ca rechemarea ar trebui sa demareze la inceputul lui 2016.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat joi ca KBA a cerut Volkswagen ca pana la sfarsitul lunii sa vina cu un plan pentru repararea vehiculelor cu motoare de doi litri. De asemenea, VW va trebui sa prezinte pana in ianuarie solutii pentru repararea vehiculelor cu motoare de 1,6 si 1,2 litri, a adaugat oficialul.

Obiectivul Volkswagen il reprezinta finalizarea reparatiilor tuturor vehiculelor afectate pana la sfarsitul lui 2016.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009-2010, cand a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Grupul VW trebuie sa acorde atributii sporite brandurilor sale si operatiunilor regionale, in timp ce incearca sa depaseasca cel mai grav scandal din istoria sa, a explicat Matthias Mueller. Acesta a adaugat: 'Avem sanse sporite de a straluci din nou in 2-3 ani'.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat, joi, pentru Reuters, ca VW l-a suspendat din functie pe Falko Rudolph, care a supervizat dezvoltarea motoarelor diesel in perioada 2006 — 2010, ca parte a investigatiei interne ce a dus pana acum la suspendarea a trei ingineri importanti.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii