ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-10-2016, ora 12:10

Vodafone trebuie sa le dea banii inapoi abonatilor suprataxati pentru serviciile de date in roaming

Articol de Cristian Amariei
Operatorul de telefonie mobila Vodafone trebuie sa le restituie, la cerere, abonatilor care beneficiaza de oferta „Roaming pe zi”, orice suma achitata de acestia peste nivelul de 50 de euro/luna (fara TVA) pentru consumul de date in roaming efectuat dupa 1 iulie 2012, anunta ANCOM.

„Au dreptul la restituirea sumelor platite in plus inclusiv cei care la data cererii nu mai detin calitatea de abonati ai Vodafone”, se mentioneaza intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Comunicatiilor (ANCOM).

Procedura pe care utilizatorii o pot urma pentru a obtine restituirea acestor sume „trebuie afisata de operator pe paginea proprie de internet, la sectiunea Roaming, iar abonatii afectati trebuie informati individual despre posibilitatea de a primi aceste sume in conditiile legii”, precizeaza ANCOM.

Totodata, „pana cel mai tarziu la data de 1 decembrie 2016, Vodafone are obligatia sa puna la dispozitia acestor categorii de abonati un serviciu de informare cu privire la consumul cumulat exprimat in volum sau in moneda in care le este emisa factura, care sa garanteze astfel aplicarea plafonului de date”. Tot pana la aceasta data, „operatorul are obligatia de a nu le percepe acestor abonati nicio suma ce depaseste cuantumul de 50 de euro/luna (fara TVA) pentru serviciile de comunicatii de date in roaming”, mai precizeaza ANCOM.

Potrivit Regulamentului (UE) nr. 531/2012, utilizatorii care calatoresc in strainatate au dreptul sa beneficieze de un „plafon” financiar implicit la utilizarea serviciului de date in roaming (inclusiv internet mobil), dincolo de care accesul la acest serviciu este blocat automat, cu exceptia cazurilor in care clientul isi exprima explicit consimtamantul pentru continuarea utilizarii serviciilor si depasirea plafonului.

Potrivit ANCOM, „pentru a evita socul facturilor mari rezultate din utilizarea serviciilor de date in strainatate, in cazul in care utilizatorii nu opteaza explicit pentru un alt plafon din oferta comerciala a operatorilor sau nu renunta in mod expres la plafonul implicit, operatorii au obligatia sa aplice automat plafonul financiar implicit, a carui valoare este de 50 de euro/luna (fara TVA) sau un plafon exprimat in volum de date care corespunde unei sume de maximum 50 de euro/luna (fara TVA).

ANCOM mentioneaza, in comunicatul citat, ca a sanctionat compania Vodafone Romania SA cu amenda contraventionala in valoare de 100.000 de lei „pentru ca nu a aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care sa limiteze consumul de date in roaming la costul implicit de 50 de euro/luna (fara TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispozitie de propriul furnizor”.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  09.07.2017 05:11

wh0cd422967 cheap cafergot generic for prilosec omeprazole

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii