ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2015, ora 11:01

Vladimir Putin vorbeste deschis de un razboi cu Ucraina: „Ar fi un scenariu apocaliptic”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat speranta ca un conflict militar intre Rusia si Ucraina nu va exista niciodata, intr-un interviu, luni seara, la televiziunea publica rusa Rossia-1, cu ocazia Zilei Aparatorului Patriei (fosta ziua a Armatei Sovietice in perioada comunista), potrivit agentiei ruse (oficiale) de presa TASS.

Cred ca un astfel de scenariu apocaliptic este putin probabil si sper ca nu se va intampla niciodata”, a declarat Vladimir Putin.

Putin a facut declaratia in cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossia 1. Presedintele rus a exclus posibilitatea intoarcerii Crimeii inapoi Ucrainei.

Liderul de la Moscova considera inutila inca o intrevedere cu Petro Porosenko, Angela Merkel si Francois Hollande si afirma ca pentru pace in estul Ucrainei trebuie respectat armistitiul de la Minsk.

Asta in conditiile in care de la semnarea acestuia, separatistii prorusi din regiunea Donbass au incalcat de mai multe ori prevederile acordului, iar Kievul a prezentat dovezi ca noi convoaie de blindate si armament au patruns in estul Ucrainei din Rusia.

Potrivit presedintelui rus, si statele europene sunt interesate in normalizarea situatiei din Ucraina. „Europa este interesata nu mai putin decat Rusia in ceea ce priveste transpunerea in practica a acordurilor de la Minsk”, a spus liderul de la Kremlin, in contextul in care Kievul si Occidentul acuza Moscova ca face prea putin ca rebelii sa inceteze focul.

„Nimeni nu are nevoie de un conflict, mai ales de unul armat, la periferia Europei”, a adaugat Vladimir Putin.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii