ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2015, ora 09:25

Vladimir Putin a recunoscut, pentru prima data, prezenta militara rusa in estul Ucrainei

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Rusiei a recunoscut, pentru prima data, prezenta unor "ofiteri militari rusi" in estul Ucrainei, scrie The Guardian, dar acesta a insistat ca nu sunt "trupe militare obisnuite".

Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei anuale pe care Vladimir Putin a tinut-o in fata a peste 1.000 de jurnalisti rusi si straini. Rusia a fost acuzata in mod repetat de catre liderii din Occident ca furnizeaza rebelilor pro-rusi din Ucraina echipament militar si resurse. Un raport ONU arata ca in urma conflictului din Ucraina, s-au inregistrat peste 9.098 de morti si 20.732 de raniti. Cifra include civili, membri ai fortelor militare si membri ai gruparilor armate.

Este pentru prima data cand Putin admite o prezenta militara a Moscovei in conflict. Rusia a negat, in repetate randuri, ca ar fi implicata in conflictul din estul Ucrainei, desi existau dovezi clare ale implicarii militarilor rusi, scrie The Guardian.

Intrebat de un reporter ucrainean in legatura cu doi ofiteri ai serviciilor de informatii rusesti, capturati de Kiev si judecati in Ucraina, Putin a raspuns: “Noi niciodata nu am spus ca nu au existat oameni acolo care aveau anumite sarcini, inclusiv in domeniul militar”, a declarat Putin, inisistand asupra faptului ca nu erau trupe ”militare rusesti obisnuite”.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii