ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-04-2016, ora 08:56

Vitamina D poate fi folosita pentru prevenirea bolilor de inima

Articol de Madalina Irimia
Vitamina D este utila in prevenirea bolilor de inima, dar ajuta si persoanele care sufera de o afectiune a inimi, arata un studiu recent. Suplimentul imbunatateste considerabil capacitatea inimii de a pompa sange in organism.

In cadrul studiului, vitamina D a fost administrata unui numar de 163 de voluntari cuinsuficienta cardiaca, varsta medie a acestora fiind de 70 de ani. Vitamina D este vitala pentru sanatatea oaselor si a dintilor si poate avea beneficii importante de sanatate. Desi subiectii aveau obiceiul de a petrece timp in aer liber, aveau un nivel scazut de vitamina D chiar si in timpul lunilor de vara.

„Ei petrec mai putin timp afara, dar capacitatea pielii de a produce vitamina D, de asemenea, devine mai putin eficace cu varsta si nu intelegem exact motivele", a declarat consultantul cardiolog Dr. Klaus Witte.

Pacientilor li s-a administrat fie o tableta de vitamina D de 100 mg sau una placebo timp de un an. Ulterior, cercetatorii au masurat impactul asupra insuficientei cardiace. Schimbarea a fost vizibila inima pompand cu mult mai multa putere sangele in organism.

Echipa de cercetatori, care a prezentat rezultatele la o reuniune a Colegiului American de Cardiologie, a descris rezultatele astfel: “Este uimitor ca administrarea vitaminei D poate avea efecte benefice asupra sanatatii cardiace. Este pentru prima data cand cineva a aratat asta in ultimii 15 ani".

Mai multe pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii