A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665029.37.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vitamina C nu trebuie sa lipsesca din micul dejun iarna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-12-2013, ora 13:11

Vitamina C nu trebuie sa lipsesca din micul dejun iarna

Articol de Madalina Irimia

In anotimpul rece, factorii externi determina o scadere a imunitatii organismului atat in cazul adultilor, cat si a celor mici. Copiii sunt mult mai sensibili la frig, de aceea este esential ca in aceasta perioada sa aiba o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine.

Conform studiilor, un rol important in functionarea normala a imunitatii organismului il are vitamina C. De asemenea, vitamina C, prin contributia sa la formarea colagenului, ajuta la functionarea normala a sistemului osos, a vaselor de sange, precum si la imbunatatirea absorbtiei fierului din alimente.

Conform Ministerului Sanatatii, necesarul zilnic de calciu pentru copiii intre 1 si 3 ani este de aproximativ 900 milligrame, in timp ce pentru copiii intre 4 si 8 ani este de aproximativ 1000 miligrame.

Pentru a le asigura copiilor necesarul de vitamina C, meniul celor mici poate include citrice proaspete sau preparate ca suc natural de fructe, dar si legume precum broccoli sau rosii. in plus, vitamina C se gaseste din abundenta in struguri, varza, sfecla rosie, morcov, patrunjel verde si ardei gras rosu, care pot fi proaspete sau congelate, scrie ele.ro

De asemenea, cei mici pot savura la micul dejun o bautura delicioasa cu lapte cald si cereale, o sursa buna de vitamina C. Un pahar de lapte preparat cu cacao instant asigura copiilor cel putin 15% din necesarul zilnic de Vitamina C, Vitamina E, Vitaminele B1, B3, B5, B6 si B9 si le furnizeaza o treime din necesarul zilnic de calciu.

In timpul iernii, din alimentatia celor mici nu ar trebui sa lipseasca nici vitamina A, zincul, seleniul, vitamina E, fierul, dar nici acizii grasi Omega 6 si Omega 3.

Alimentatia echilibrata, activitatile zilnice si un somn odihnitor vor fi elementele esentiale pentru a mentine un sistem imunitar puternic.

Sursa: realitatea.net

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii