ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-10-2014, ora 09:41

Viorel Hrebenciuc, ARESTAT pentru 30 de zile

Articol de Cristian Amariei
Magistratii de la inalta Curte de Casatie si Justitie au decis miercuri dimineata arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare in dosarul retrocedarilor. Decizia nu este definitiva.

Decizia de miercuri dimineata a magistratilor instantei supreme poate fi contestata de fostul parlamentar la completul de cinci judecatori de la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost retinut, marti, de catre procurorii DNA Brasov in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, dupa ce fusese citat sa se prezinte marti dimineata la DNA Brasov, in conditiile in care luni Camera Deputatilor luase act de demisia deputatului. Camera Deputatilor a trimis la Ministerul Justitiei un document prin care a informat ca Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat si ca nu se mai impune avizul Parlamentului pentru retinerea si arestarea acestuia. Actul a fost trimis Parchetului instantei supreme, iar de aici la DNA, care solicitase avizul de la Parlament in cazul lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a fost citat sa se prezinte marti dimineata la DNA Brasov dupa ce, luni, Camera Deputatilor a luat act de demisia deputatului. Camera Deputatilor a trimis la Ministerul Justitiei un document prin care a informat ca Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat si ca nu se mai impune avizul Parlamentului pentru retinerea si arestarea acestuia. Actul a fost trimis Parchetului instantei supreme, iar de aici la DNA, care solicitase avizul de la Parlament in cazul lui Hrebenciuc.

La intrarea in sediul DNA Brasov, Hrebenciuc a fost intrebat daca este pregatit pentru ce e mai rau si a raspuns afirmativ, mentionand insa ca nu ii este frica pentru ca stie ce a facut.

"Da, da sunt pregatit. Peste doua-trei luni de zile o sa radeti de el (dosar - n.r). Un singur lucru vreau sa va zic: de ani de zile frica domina in Romania. Toate actiunile noastre sunt paralizate de frica, nimeni nu semneaza o hartie, nimeni nu are o initiativa, toata lumea are o spaima celebra devenita de acum. Eu am demonstrat prin gestul meu ca nu-mi este frica pentru ca stiu ce am facut. Nu am niciun motiv sa nu ma prezint cu inima deschisa in fata procurorilor de la DNA", a spus Hrebenciuc.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii