A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664675.7908.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vine IARNA in Romania. Avertismentul politistilor de la Rutiera. Ce risti daca nu ai cauciucuri de iarna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2016, ora 10:11

Vine IARNA in Romania. Avertismentul politistilor de la Rutiera. Ce risti daca nu ai cauciucuri de iarna

Articol de Madalina Irimia
Meteorologii au emis uncod galben de ninsori si viscol valabil pana luni seara, iar politistii de la Brigada Rutiera ii avertizeaza pe soferi sa-si ia toate masurile de precautie pentru aceste zile. Nu doar ca ii vor scuti de probleme in trafic in zonele afectate de vremea rea, dar si de amenzile care ii pasc daca nu au masinile echipate corespunzator.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane atentioneaza in privinta pericolelor pe care circulatia in conditii de vreme nefavorabila le poate reprezenta pentru participantii la trafic.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis un mesaj de atentionare cu cod galben, referitor la vant puternic si la precipitatii sub forma de ninsoare in zona montana (mai ales in Carpatii Meridionali si Orientali), valabil in intervalul 29 octombrie, ora 14.00 – 31 octombrie, ora 23.00, conducatorilor auto li se recomanda sa nu porneasca la drum in zonele montane, mai ales pe timpul noptii, daca nu este necesar. in cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii sunt sfatuiti sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.).

De asemenea, trebuie luata in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele drumuri care strabat trecatori montane, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. In cazul in care traficul rutier se va intrerupedin cauza zapezii, conducatorii auto sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Legislatia in vigoare nu conditioneaza utilizarea anvelopelor de iarna de o anumita data calendaristica, ci de starea partii carosabile, respectiv atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, in aceste conditii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Soferii care sunt depistati fara anvelope de iarna pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei risca sa fie sanctionati cu amenda intre 9 si 20 de puncte amenda, asta insemnand intre 1.125 si 2.500 de lei. Pe langa amenda, se va retine certificatul de inmatriculare al autovehiculului, anunta Politia Romana.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii