A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719812846.1598.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vindeca acneea prin alimentatie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2015, ora 08:57

Vindeca acneea prin alimentatie

Articol de Madalina Irimia
Nutriterapeutii sunt probabil cei mai vehementi adversari ai mitului bine cunoscut conform caruia dieta nu are nici un efect asupra acneei.

Pentru un nutriterapeut, acneea reprezinta un semn al eliminarii lente sau al hranei inadecvate. inainte de a acorda mai multa atentie acestei aparente neintelegeri, trebuie sa ne amintim faptul ca societatile tribale nu sufera de acnee. Motivul cel mai clar pentru aceasta situatie pare sa aiba legatura cu dieta.

Premisa de baza a nutriterapiei este ca, prin adaptarea dietei si folosirea suplimentelor nutritive, multe probleme de sanatate pot fi tratate sau ameliorate, in special cele care refuza cu incapatanare sa se vindece. Se pare ca ceea ce mancam are un impact direct asupra capacitatii corpului de a se vindeca.

Desi ideile nutriterapiei au fost combatute de multe ori de catre medicina conventionala, sunt putini cei care ar nega faptul ca urmarea unei anumite diete sau schimbarea ei in caz de nevoie este un lucru benefic pentru toate aspectele sanatatii noastre.

De fapt, exista dovezi stiintifice care vin in sprijinul nutriterapeutilor atunci cand acestia sustin ca:

- Multi oameni primesc o cantitate redusa de nutrimente esentiale, in special vitamine si minerale;

- Nevoia pentru nutrimente variaza de la o persoana la alta;

- Boala poate cauza o anormalitate biochimica, avand ca rezultat schimbarea modului in care vitaminele si mineralele sunt folosite in interiorul corpului
Suplimentele de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali, insotite de schimbarile in dieta, vor restabili sanatatea celui suferind;

- Corectarea deficientelor de nutritie va ameliora simptomele si va preveni boala.

Exista si cateva vitamine si minerale care sunt indicate pentru tratamentul de baza a acneei, si anume:

Vitamine

Vitamina A – vitala pentru sanatatea pielii

Vitaminele B – contribuie la sanatatea pielii in diferite forme

Vitamina C – necesara producerii de colagen, ajuta de asemenea la o keratinizare moderata

Vitamina E – actioneaza foarte bine cu vitaminele C si A, contribuie la prevenirea formarii cicatricelor

Minerale

Protasiul – ajuta la procesele de eliminare ale corpului

Zincul – un studiu a aratat ca acesta este la fel de eficient ca tetraciclina in tratarea acneei; poate preveni cicatrizarea, grabeste procesul de vindecare si mareste imunitatea, prevenind astfel infectiile si inflamatiile

Alte suplimente

Acidophilus – aceasta este bacteria „buna” care se gaseste in intestine. Functia sa de baza este sa lupte impotriva bacteriilor „rele”. Daca cele bune sunt compromise in vreun fel (probabil datorita antibioticelor sau a unei diete inadecvate), dezvoltarea celor daunatoare este favorizata, ducand la cresterea riscului imbolnavirii.

Acizii grasi esentiali – sunt necesari pentru sanatatea membranelor celulelor din piele. S-a descoperit ca persoanele care nu sufera de acnee au un nivel mult mai ridicat de acizi grasi esentiali in sebumul lor decat cei care sufera de acnee.

O metoda eficienta de a te asigura ca ai marit cantitatea necesara de vitamine si minerale este sa consumi alimente care contin aceste vitamine si minerale in stare naturala.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii