A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831787.4448.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Victor Ponta vrea motiune de cenzura
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
31-05-2016, ora 10:17

Victor Ponta vrea motiune de cenzura

Articol de Cristian Amariei
Victor Ponta a criticat dur actualul cabinet, catalogandu-l drept un Guvern „incompetent" care a reusit doar sa genereze un „dezastru administrativ", motiv pentru care fostul premier este de parere ca ar trebui depusa o motiune de cenzura imediat dupa 15 iunie.

„Dezastrul administrativ generat de intreruperea sistemului electronic de achizitii publice SEAP, din cauza exclusiva a incompetentei Guvernului de tehnocrati, este dupa parerea mea cel mai intemeiat si corect motiv pentru depunerea unei motiuni de cenzura imediat dupa 15 iunie! Faptul ca intreaga tara e blocata dintr-o cauza clara de incompetenta si delasare reprezinta o situatie atat de grava incat Parlamentul trebuie sa o sanctioneze (prin motiune de cenzura, dar si o Comisie speciala de ancheta)!", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a criticat sistemul electronic de achizitii publice, dar si modalitatea de actiune a Guvernului, fapt care a determinat suspendarea SEAP din cauza lipsei normelor de aplicare.

„Ce inseamna suspendarea Sistemului!? Toate institutiile publice din Romania (scoli, spitale, primarii, alte autoritati locale, case de batrani, pompieri, CNADNR etc.) dar si cei care eventual doreau sa deruleze programe finantate din fonduri europene au doua optiuni:

1. Nu achizitioneaza nimic pana pe 15 iunie si pun lacatul pe toate aceste institutii - ceea ce clar reprezinta infractiunea de abuz in serviciu;

2. Achizitioneaza prin incredintare directa, fara a folosi SEAP - si deci iar sunt pasibili de abuz in serviciu", a mai scris Victor Ponta.

Pe 26 mai, Agentia pentru Achizitii Publice a anuntat ca Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) va fi nefunctional pana la 15 iunie, procedurile de atribuire a contractelor fiind intrerupte temporar, ca urmare a unor disfunctionalitati de natura tehnica si operationala de la nivelul sistemului.

Incepand cu data intrarii in vigoare a noilor legi in domeniul achizitiilor publice si totodata a abrogarii prevederilor referitoare la evaluarea documentatiilor de atribuire de catre ANAP, dar si a Hotararii Guvernului nr. 1660 din 22 noiembrie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica prin mijloace electronice din Ordonata de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, initierea procedurilor de atribuire de catre autoritatile contractante in SEAP va fi intrerupta temporar pana la data de 15 iunie 2016.

In principal, pana la acest moment nu a fost finalizata metodologia referitoare la fluxul de initiere in SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptata la noua legislatie.

Varianta finala a pachetului legislativ a fost adoptata de Parlamentul Romaniei in data de 10 mai 2016, iar Normele metodologice de aplicare a noilor legi sunt pregatite pentru a fi aprobate in Guvern. In aceste sens, autoritatile contractante trebuie sa elaboreze si sa transmita spre evaluare documentatiile de atribuire incepand cu data de 15 iunie 2016.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii