ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-02-2013, ora 17:53

Victor Ponta vrea dublarea pedepselor din Codul penal pentru furturile de material rulant

Articol de Madalina Irimia

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri ministrilor Transporturilor si Afacerilor Interne sa asigure o mai buna protectie a cailor ferate, dupa ce trenurile care efectueaza cursa Bucuresti - Constanta au fost suspendate din cauza furturilor de pe linia ferata, solicitand, totodata, elaborarea unui act normativ care sa prevada inasprirea pedepselor pentru aceasta infractiune.

"Va rog ca impreuna cu ministrul de Interne in perioada urmatoare sa gasim solutia nu doar pentru Intercity Bucuresti - Constanta, cred ca de fapt e o problema structurala - problema protectiei cailor ferate. O sa va rog ca impreuna cu Ministerul Justitiei saptamana viitoare, chiar si prin ordonanta de urgenta, poate dublam minimul si maximul pedepselor din Codul penal pentru furturile de material rulant, pentru ca, daca mergem pe logica actuala, ca sunt pedepse mici sau ca se fura doua suruburi... Bun, dar alea doua suruburi pot insemna deraierea unui tren si moartea unor oameni. Deci mergem si pe partea de sanctiune si impreuna cu MAI sa gasim o solutie si pe partea de paza a materialului", a spus Victor Ponta, in debutul sedintei de Guvern.

Totodata, premierul s-a declarat convins ca probleme similare sunt nu doar in cazul trenului Bucuresti - Constanta, ci si in alte zone.

Sursa: AGERPRES

Foto: a1.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii