A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815967.0494.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Victor Ponta si Rovana Plumb vor DIFERENTIEREA alocatiilor pentru copii. „Trebuie gandite mai tintit”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-06-2015, ora 08:36

Victor Ponta si Rovana Plumb vor DIFERENTIEREA alocatiilor pentru copii. „Trebuie gandite mai tintit”

Articol de Madalina Irimia
Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat la Romania TV ca nicaieri in statele membre UE "nu exista alocatie egala din punct de vedere al cuantumului pentru toti copii". La randul sau, premierul Victor Ponta a afirmat ca alocatiile pentru copii trebuie "gandite mai tintit si mai eficient".

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la Romania TV ca se lucreaza la un pachet de masuri prin care alocatiile pentru copii sa se dea diferentiat.

"Am trimis adresa la Curtea Constitutionala, nu avem niciun raspuns momentan. Gandim un pachet integrat si e firesc sa avem o analiza, o componenta reprezinta opinia CCR, daca, asa cum se intampla in UE, acest drept universal poate fi acordat fie in functie de veniturile familiei sau in functie de varsta. Am analizat tot ce se intampla in statele membre UE, nicaieri nu exista o alocatie egala din punct de vedere al cuantumului pentru toti copii. Asistenta sociala in Romania trebuie sa se schimbe, sa fie tintita spre familiile care au nevoie", a adaugat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Alocatiile dublate pentru copii vor fi platite incepand cu luna iulie, aferente lunii iunie, Ministerul Muncii lucrand insa in acelasi timp la un pachet de masuri care sa vizeze inclusiv diferentierea alocatiilor, pachet finalizat in septembrie-octombrie, a afirmat ministrul de resort, Rovana Plumb.

Seful Guvernului a amintit in acest sens ca, in 2006, Curtea Constitutionala a decis ca alocatia trebuie acordata copiilor in mod nediferentiat, dar a apreciat ca acest lucru este acum "ceva depasit", deoarece in 2015 este "mai multa minte" decat in 2006.

"In baza unei decizii din 2006, Curtea Constitutionala a spus «dam copilului aceeasi suma, nu avem voie sa punem nicio conditie». Eu vorbesc insa despre ceva ce e depasit, traim in 2015, avem mai multa minte decat in 2006, societatea se schimba si atunci ne gindim cati parinti nu si-au ridicat niciodata alocatia de 42 lei si nu o vor ridica nici pe cea de 84 lei, pentru ca au venituri suficiente, precum si cati parinti ridica alocatia, dar banii nu ajung", a spus Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care este dublata alocatia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii