ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
21-03-2015, ora 10:55

Victor Ponta preia interimatul la Finante. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire in functie

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care a luat act de demisia ministrului Finantelor Publice, Darius Valcov, si decretul de desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar.

Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat de presa, in care se precizeaza ca presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Darius-Bogdan Valcov.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Darius-Bogdan Valcov, ministrul Finantelor Publice, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului.
De asemenea, domnul Presedinte Klaus Iohannis a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Finantelor Publice", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Presedintie.

Totdata, premierul Victor Ponta a anuntat ca va prelua interimatul la conducerea Ministerului Finantelor pana miercuri.

"Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pt noul ministru", a scris Ponta pe Twitter.

Interimatul va fi asigurat pana miercuri cand in Guvern urmeaza sa fie adoptat noul Cod Fiscal.

Anterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca se va consulta cu presedintele Klaus Iohannis in ceea ce priveste numirea unui nou ministru de Finante dupa ce acesta se va intoarce de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Prim-ministrul a anuntat ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia.

DNA a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

Cererea DNA a ajuns deja pe masa Senatului, iar aceasta urmeaza sa fie luata in discutie de Biroul permanent al Senatului cel mai probabil luni, dupa care va fi transmisa pentru un punct de vedere Comisiei juridice.

Senatorii juristi isi vor da votul miercuri, 25 martie, iar plenul Senatului va vota dupa o saptamana, adica miercuri, 2 aprilie. Fostul ministru Darius Valcov va avea posibilitatea sa-si sustina cauza in fata colegilor senatori.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii