ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-06-2013, ora 16:45

Victor Ponta: Sunt 40 de proprietari care nu ne lasa sa facem 'amarata de conducta' Iasi-Ungheni. Vom adopta un act normativ prin care sa facem aceste exproprieri mai usor

Articol de Cristian Amariei

Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de Guvern de marti ca va fi aprobat un act normativ referitor la unele exproprieri din zona Iasi in vederea construirii gazoductului care va conecta retelele de gaze ale Romaniei si Republicii Moldova. Ponta este nemultumit ca sunt 40 de proprietari care se opun exproprierilor. "Sunt 40 de proprietari pe care nu putem sa-i convingem (...)Sa adoptam actul normativ prin care sa facem aceasta expropriere mai usor".

Ponta l-a intrebat pe ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, cati proprietari au fost in total si daca sunt din "Moldova noastra". Nita a raspuns ca au mai ramas de convins 40 de proprietari din 350 si a confirmat ca sunt de pe teritoriul Romaniei. Nita a afirmat ca acestia cer foarte multi bani.

"Vrem sa ne legam de Moldova, sa exportam energie, sa ajutam Moldova sa fie independenta energetic si nu convingem 40 de cetateni din Moldova noastra. Nu vor sa ne lase sa facem conducta si sa incercam sa gasim o varianta legala ca totusi sa putem face o amarata de conducta", a adaugat Ponta.

Integral pe hotnews.ro

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii