A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662458.6191.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Victor Ponta RENUNTA la titlu de doctor in drept. Reactia Universitatii Bucuresti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2014, ora 09:00

Victor Ponta RENUNTA la titlu de doctor in drept. Reactia Universitatii Bucuresti

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a scris, marti, pe pagina sa de Facebook, ca a transmis o scrisoare catre rectoratul Universitatii Bucuresti prin care renunta la titlul de doctor in drept. Universitatea Bucuresti (UB) a comunicat ca va intreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea premierului Victor Ponta de renuntare la titlul de doctor in drept care i-a fost acordat in 2003.

Victor Ponta a decis sa renunte la doctorat pentru a evita scandalurile politice care care au decurs de la acest titlu. Anuntul a fost facut pe Facebook:

"Am trimis astazi o scrisoare catre rectoratul Universitatii Bucuresti:

Stimate Domnule Rector,
Va scriu pentru a va notifica renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic.

Dupa ce voi parasi viata politica imi doresc sa initiez un nou demers doctoral, respectand toate standardele si cerintele de la acel moment.

Domeniul Educatiei este unul fundamental si esential nu doar pentru activitatea Guvernului ci si pentru viitorul nostru ca societate europeana. De astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica.

Strict personal, perioada petrecuta de mine ca student al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti reprezinta o amintire exceptionala si regret nespus daca discutiile aparute dupa momentul preluarii functiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei institutii pe care o iubesc la fel de mult ca toti ceilalti absolventi ai sai!

Pentru toate aceste argumente, va rog sa luati act, domnule Rector, de decizia mea de a renunta la titlul de doctor in drept.

Cu stima,
Victor Ponta

Bucuresti, 16 decembrie 2014. in atentia Rectorului Universitatii Bucuresti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru"

Universitatea Bucuresti (UB) va intreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea premierului Victor Ponta de renuntare la titlul de doctor in drept care i-a fost acordat in 2003, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de institutia de invatamant superior.

UB precizeaza, in raspunsul transmis lui Ponta, ca a primit scrisoarea prin care acesta a anuntat ca renunta la titlul de doctor in drept.

"Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastra si buna-credinta cu care, acum, luati in considerare demersul Universitatii din Bucuresti si decizia Comisiei de Etica din 2012", se arata in comunicat.

Curtea Suprema a inchis definitiv, in martie 2014, dosarul penal de plagiat al premierului Victor Ponta. Dupa aproape doi ani de la publicarea in revista Nature a dovezilor plagiatului comis de Victor Ponta in teza de doctorat, ancheta penala in cazul premierului a fost clasata de judecatori. Curtea Suprema a respins o contestatie la decizia Parchetului General care a decis anul trecut ca Ponta nu trebuie sa fie anchetat in urma unei sesizari in care era acuzat ca a plagiat intr-o carte in care a reluat mare parte din teza de doctorat. Initial Parchetul General, condus de Tiberiu Nitu, a inchis in prima faza dosarul, explicand ca nu poate masura cantitativ cat a copiat Ponta in lucrarea de doctorat coordonata de Adrian Nastase in anii 2000 si reluata in cartea publicata ulterior.

Curtea Suprema a respins contestatia formulata la solutia de Neincepere a Urmaririi Penale emisa de Parchetul General anul trecut. Judecatorii au decis ca acesta contestatie este inadmisibila. "Respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petitionarii Papahagi Razvan Adrian, Neamtu George Mihail si Ofiteru Augustin Minel impotriva rezolutiei nr.783/P/2012 din 16 mai 2013 a Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petitionarii la plata sumelor de cate 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 17 martie 2014", au dispus judecatorii Curtii Supreme. Decizia in acest caz a fost de un complet de trei judecatori: Simona Nenita, Rodica Cosma si Mirela Popescu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii