ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-10-2015, ora 08:06

Victor Ponta: „Oprea NU isi da demisia. Iohannis PROFITA de moartea unui tanar pentru a-si pune propriul Guvern”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta i-a dat replica presedintelui Klaus Iohannis, luni seara, la Romania TV, dupa ce seful statului a anuntat ca l-a sfatuit pe Gabriel Oprea sa isi dea demisia.

Victor Ponta a precizat, la Romania TV, ca a discutat cu Gabriel Oprea despre accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina.

"Sigur ca am discutat. Cum vi s-ar parea daca l-as chema maine la mine pe dl Mihalache si i-as cere sa isi dea demisia? Probabil va spune la fel: va multumesc de sfat, dar nu imi dau demisia.

Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viata. Reactia familiei, societatii civile este legitima. E un dosar la Parchet si sunt convins ca in curand cei care au atributii vor spune. Ce consider anormal este ca de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL si chiar si dl Iohannis profita de moartea cuiva.

Pe de alta parte, obiceiul PNL de a politiza orice tragedie mi se pare reprobabil. Chiar si dl Iohannis personal, doamna Gorghiu, dl Blaga, dl Predoiu i-au facut o curte teribila dlui Oprea: sa tradeze Guvernul si sa voteze cu ei. Domnul Oprea a spus ca nu se ocupa cu tradari. Deodata a devenit inamicul public numarul 1. Acesta mi se pare un mod de a face politica oribil.

Cred ca presedintele vrea sa profite de orice ocazie, chiar si de moartea unui tanar, pentru a-si pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Daca poate sa foloseasca moartea unui tanar pentru un interes politic, ii cred in stare de orice", a spus Ponta.

Intrebat daca Gabriel Oprea isi va da demisia, dupa interventia lui Iohannis, Ponta a raspuns negativ.

"Reactia presedintelui are legatura cu majoritatea parlamentara, nu cu ceea se intampla. (...) Nu isi va da demisia pentru ca nu se considera vinovat si pentru ca este o ancheta in curs care va stabili cine este vinovat", a aratat premierul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, ca s-a intalnit, in cursul serii, cu Gabriel Oprea si l-a sfatuit sa-si dea demisia, in urma accidentului in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, care facea partea din coloana oficiala a vicepremierului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii